ATP Masters: Čilić poražen i u drugom meču Londona

ATP Masters: Čilić poražen i u drugom meču Londona

Marin Čilić izgubio je u meču drugog kola na ATP Mastersu u Londonu. Nakon poraza na otvaranju turnira od Alexandera Zvereva, danas je upisao i drugi poraz.

Hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u meču drugog kola na ATP Mastersu u Londonu. Nakon poraza na otvaranju turnira od Alexandera Zvereva, danas je upisao i drugi poraz od Amerikanca Jacka Socka sa 7:5, 2:6 i 6:7(4).

Marin je loše krenuo u meč. Već u prvom gemu Sock mu oduzima početni udarac, ali odmah potom peti igrač svijeta uzvraća ‘re-breakom’ za izjednačenje na 1:1. U dvanaestom gemu naš tenisač radi ključni ‘break’ za osvajanje prvog seta sa 7:5.

U drugi set ponovno bolje ulazi Amerikanac. Ponovno u prvom gemu Čiliću oduzima početni udarac. Marin je imao priliku u četvrtom gemu vratiti stvari na početak, ali nije uspio iskoristiti dvije ‘break’ prilike. Već u sljedećem gemu Sock radi novi ‘break’ za bijeg na velikih 4:1. Do kraja seta Sock je sačuvao svoj početni udarac i osvojio drugi set sa 6:2 te izjednačio u setovima na 1:1.

U treći set bolje ulazi naš tenisač kada u drugom gemu oduzima Socku početni udarac za vodstvo 2:0. Međutim, Amerikanac u petom gemu uzvraća ‘re-breakom’ te smanjuje na 3:2. Do kraja seta više nije bilo oduzimanja početnog udarca pa se pobjednik morao odlučivati u ‘tie-breaku’. Marin je imao 4:2 u trinaestoj igri, ali do kraja ne uspijeva osvojiti niti jedan poen. Sock osvaja ‘tie-break’ sa 7:4 i dolazi do prve pobjede na turniru. Naš tenisač je na omjeru dva poraza u dva meča.

Navečer igraju Švicarac Roger Federer i Nijemac Alexander Zverev, a u posljednjem kolu skupine ‘Boris Becker’ Čilića čeka okršaj s Federerom, dok Sock igra protiv Zvereva.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.