ATP Miami: Federer preko Kyrgiosa izborio novo finale s Nadalom!

ATP Miami: Federer preko Kyrgiosa izborio novo finale s Nadalom!

Sky Sports

Veoma uzbudljiv i neizvjestan meč odigrali su Roger Federer i Nick Kyrgios u polufinalu ATP turnira iz Masters serije u Miamiju. U konačnici je Švicarac bio bolji nakon tri sata igre sa 7:6, 6:7 i 7:6 te izborio i treći dvoboj s Rafaelom Nadalom ove sezone.

Bio je to dvoboj generacija. Federer, koji s 35 godina, barem što se tiče dosadašnjeg dijela sezone, ponovno igra kao u najboljim danima te Kyrgios, koji je do 21. godine već pokazao ogroman talent, no još i veći temperament. U prvom setu mladi Australac prvi je došao do breaka i servirao za set kod 5:4, no Federer je uzvratio i dobio tie-break sa 11:9. U nastavku su oba držala svoj servis, a ovaj put je Kyrgios izašao kao bolji s jednakim rezultatom. Odlučujući set ponovo je ponudio razrješenje pobjednika u trinaestoj igri. Bilo je neizvjesno do 5:4 za Kyrgiosa, kada mu je koncentraciju narušio povik “out” iz publike. U nastavku je napravio dvostruku pogrešku i Federer je stigao do svog trećeg finala u sezoni.

Federer ovim plasmanom u finale dolazi do četvrtog mjesta na ATP ljestvici. Dvoboj protiv Nadala na rasporedu je noćas u 1 sat.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.