ATP Miami: Pobjede u parovima za Dodiga te Čilića i Mektića

ATP Miami: Pobjede u parovima za Dodiga te Čilića i Mektića

Foto: Atpworldtour.com

Nedjelja je bila dobar dan za naše tenisače u Miamiju, koji su nastupili u parskom dijelu turnira. Prolaz u četvrtfinale osigurali su i Ivan Dodig u paru sa Španjolcem Marcelom Granollersom i hrvatski par Marin ČilićNikola Mektić.

Dodig i Granollers, ponajbolji svjetski par i sedmi nositelji turnira za protivnike su imali vrlo zanimljivu kombinaciju. Igrali su protiv dva sjajna servera, Luksemburžanina Mullera i Amerikanca Querreya te na kraju slavili 6:4, 6:7(5) i 10:6 nakon sata i 47 minuta igre. Prvi set dobili su zahvaljujući presudnom breaku, kojim su poveli 5:4 te ga nakon toga samo potvrdili na vlastitom servisu. U drugom setu su gubili cijelo vrijeme, da bi se vratili u najvažnijem trenutku, napravili su break dok su protivnici servirali za set. Ipak, uspjeli su samo doći do tie-breaka, u kojem tijesno gube set. U odlučujućem setu specifičnom za parove su se od početka bolje snašli te lako meč priveli kraju u svoju korist.

Naš potpuno hrvatski par Čilić/Mektić bio je još i uvjerljiviji. Za protivnike su imali domaću kombinaciju Isner/Johnson, zanimljive singl igrače, koji su u prvom kolu izbacili osme nositelje. Naši dečki ipak su ih pobijedili sa 7:5 i 6:3 za samo 70 minuta igre. U prvom setu su na početku i jedni i drugi napravili po break, a set je odlučen kada naši rade break u trenutku kad su Amerikanci servirali za tie-break. Drugi set naši su dečki odlučili u svoju korist s dva uzastopna breaka, kojima su 0:2 preokrenuli u 5:2 te nakon toga bez problema dovršili meč.

ATP Miami, parovi, osmina finala

Dodig/Granollers [7] – Muller/Querrey 6:4 6:7(5) 10:6

Čilić/Mektić – Isner/Johnson 7:5 6:3

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.