ATP Monte Carlo: Povijesna deseta titula za Rafaela Nadala

ATP Monte Carlo: Povijesna deseta titula za Rafaela Nadala

Facebook / ATP World Tour

Španjolac Rafael Nadal osvojio je ljubilarnu desetu titulu na ATP turniru u Monte Carlu. U finalu je bio bolji od sunarodnjaka Alberta Ramosa-Vinolasa sa 6:1 i 6:3, čime je osvojio svoj 29. naslov nekog Masters turnira. Samo jedan više u Open Eri (od 1968.) ima Novak Đoković. Ova titula je ujedno i 50. na zemlji za Španjolca.

U sat vremena i 16 minuta Ramos Vinolas nije uspio nijednom ozbiljnije zaprijetiti sjajnom Nadalu, koji je meč završio s pet aseva i 81 posto poena dobivenih nakon prvog servisa, a čak 70 posto nakon drugog. “Mislim da je on bio malo bolji u svemu, a kad je tako, razlika na terenu je očita. Budimo iskreni, ja danas nisam dobro servirao, dok je on servirao stvarno dobro. Nije lako igrati protiv njega u finalu, po ovakvom danu i bez sunca.”, rekao je poraženi Ramos Vinolas.

Dodajmo i da su svoje protivnike na premijernom ATP turniru u Budimpešti saznali  Borna Ćorić i Ivo Karlović. Ćorić ide na Jirija Veselog, kojeg je svladao u Marrakechu, dok je Karlović kao drugi nositelj slobodan u prvom kolu. U drugom kolu očekuje ga pobjednik susreta Darcis-Džumhur.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.