ATP Pariz: Čilić propustio ogromnu priliku!

ATP Pariz: Čilić propustio ogromnu priliku!

Marin Čilić će sigurno žaliti za propuštenom prilikom jer bi pobjedom sigurno od ponedjeljka bio četvrti igrač svijeta, a da je kojim slučajem otišao do kraja bio bi treći igrač svijeta.

Marin Čilić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, treći nositelj, propustio je veliku priliku da od ponedjeljka bude četvrti, čak moguće i treći igrač svijeta. Marin je izgubio u četvrtfinalu ATP turnira u Parizu iz serije Masters 1000 od Francuza Juliena Benneteaua sa 7:6(5) i 7:5.

Benneteau u trećem gemu prvog seta oduzima početni udarac Čiliću za vodstvo 2:1. Međutim, Marin uzvraća ‘re-breakom’ te osvaja sljedeći gem na svom servisu za vodstvo 3:2. Potom naš tenisač radi novi, drugi zaredom, ‘break’ za 4:2. Ponovno Čilić osvaja svoj servis-gem za 5:2. Francuz osvaja sljedeći gem na svom servisu te smanjuje na 5:3, a Marin dolazi u priliku servirati za osvajanje prvog seta. Iako je imao set-loptu u rukama, Marin je izgubio svoj početni udarac, odnosno Francuz se ‘breakom’ vratio u set i smanjio je na 5:4. Sljedeći gem Benneteau osvaja na svom servisu, kao i Čilić na svom te je rezultat 6:5 za našeg tenisača. Francuz ponovno osvaja svoj servis-gem i set se mora odlučivati u ‘tie-breaku’.

Prvi poen gubi naš tenisač na svom servisu, ali odmah vraća sljedeći na servisu Francuza. Drugi poen osvaja Benneteau za 2:1. Marin ponovno gubi poen na svom servisu, ali osvaja drugi poen za smanjenje na 3:2. Potom francuski veteran osvaja prvi, ali ne i drugi poen te je rezultat 4:3. Međutim, Marin ponovno gubi prvi poen na svom servisu, a osvaja drugi za 5:4 vodstvo Francuza. Prvi poen Benneteau gubi, ali osvaja drugi za vodstvo 6:5 te ima set loptu. Marin četvrti put zaredom gubi prvi poen na svom servisu te Francuz osvaja prvi set sa 7:5 u trinaestoj igri.

Već u drugom gemu Francuz oduzima početni udarac našem tenisaču, ali Marin odgovara istom mjerom u trećem gemu te je rezultat 2:1 za Benneteaua. Do devetog gema rezultat je 4:4, a u spomenutog gemu Marin je došao do ‘break’ šanse, ali Francuz se uspješno obranio i poveo 5:4. Marin osvaja deseti gem za izjednačenje na 5:5. Sljedeći gem osvaja Francuz da bi na servisu Marina došao do dvije set-lopte. Naš tenisač spašava prvu, ali ne i drugu te Benneteau prolazi u polufinale Mastersa u Parizu.

Marin će sigurno žaliti za propuštenom prilikom jer bi pobjedom sigurno od ponedjeljka bio četvrti igrač svijeta, a da je kojim slučajem otišao do kraja i osvojio turnir u Parizu bio bi treći igrač svijeta. Ovako će ostati na petom mjestu.

Za finale Benneteau igrat će protiv boljeg iz dvoboja između Amerikanca Jacka Socka i Španjolca Fernanda Verdasca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.