ATP Pariz: Dodig poražen u finalu parova

ATP Pariz: Dodig poražen u finalu parova

Nakon što su prošli tjedan osvojili ATP Basel, Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers-Pujol nisu uspjeli isto učiniti i u finalu Mastersa 1000 u Parizu.

foto: https://ezadar.rtl.hr

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers-Pujol, sedmi nositelji turnira, izgubili su u finalu ATP Pariza iz serije Masters 1000 od drugih nositelja Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, nekadašnjeg Dodigovog partnera u parovima, sa 7:6(3), 3:6 i 10:6.

Prvi set se odlučivao u ‘tie-breaku’, a u setu nije bilo nijednog ‘breaka’. U trinaestoj igri naš tenisač i Španjolac gubili su dvaput poene na svom servisu, dok Kubot i Melo nisu niti jednom te su zaključili prvi set sa 7:3.

U petom gemu drugog seta, na servisu Dodiga i Granollers-Pujola, poljsko-brazilska kombinacija je nadoknadila 40:15 zaostatak i došli su do prilike za oduzimanje početnog udarca, ali naš tenisač i Španjolac su se uspješno obranili i poveli 3:2. U sljedećem gemu hrvatsko-španjolska kombinacija dolazi do prvog ‘breaka’ u cijelom meču za vodstvo 4:2. Ponovno su Poljak i Brazilac imali priliku za oduzimanje servisa Dodigu i Granollers-Pujolu, ali ponovno su se uspješno obranili i poveli 5:2. Sljedeći servis-gem odlazi na stranu Kubota i Mela za smanjenje na 5:3. Dodig i Melo imaju servis za osvajanje drugog seta što im polazi za rukom te izjednačavaju rezultat u setovima na 1:1.

Prvi servis u trećem setu imaju Kubot i Melo koji odmah i osvajaju. Slijede dva servisa Dodiga i Granollers-Pujola te oba poena osvajaju za 2:1. Potom poljsko-brazilska kombinacija gubi prvi poen, ali osvaja drugi za 3:2 vodstvo našeg tenisača i Španjolca. Ponovno oba poena osvajaju Dodig i Granollers-Pujol za vodstvo 5:2. Istom mjerom uzvraćaju Kubot i Melo za smanjenje na 5:4. Prvi poen osvaja hrvatsko-španjolska kombinacija, ali ne i drugi te je rezultat 6:5. Poljak i Brazilac osvajaju oba poena na svom servisu za njihovo vodstvo 7:6. Potom oba poena gube naš tenisač i Španjolac na svom servisu, odnosno peti poen zaredom osvajaju Kubot i Melo za 9:6. Šestim poenom zaredom na svom servisu Poljak i Brazilac osvajaju treći set sa 10:6 i slave ukupnu pobjedu u finalu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.