ATP Pariz: Dodig u finalu parova!

ATP Pariz: Dodig u finalu parova!

Dodig i Granollers-Pujol igrat će u finalu protiv drugih nositelja Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, nekadašnjeg Dodigovog partnera u parovima.

Ivan Dodig/Foto: facebook.com/ivandodigofficial

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers-Pujol, sedmi nositelji turnira, plasirali su se u finale ATP turnira u Parizu iz serije Masters 1000 u konkurenciji parova. U polufinalu su svladali šeste nositelje Nizozemca Jean-Juliena Rojera i Rumunja Horiju Tecaua sa 3:6, 7:6(5) i 11:9.

Do jedinog ‘breaka’ u prvom setu došli su Rojer i Tecau u šestom gemu, na servisu našeg tenisača i Španjolca, za vodstvo 4:2. Sačuvali su svoj početni udarac do kraja seta te ga osvojili sa 6:3.

U drugom setu se vodila prava bitka. Do desetog gema Dodig i Granollers-Pujol su čak pet puta spašavali svoj servis-gem, odnosno protivnici nisu iskoristili pet ‘break’ šansi te hrvatsko-španjolska kombinacija vodi s 5:4. Sljedeći gem lako osvaja nizozemsko-rumunjska kombinacija za izjednačenje 5:5. Potom kombinacija Dodig/Granollers-Pujol osvaja svoj servis-gem za 6:5. U sljedećem gemu naš tenisač i Španjolac dolaze do tri ‘break’, odnosno set lopte. Međutim, Rojer i Tecau su se uspjeli obraniti. Ogromnu priliku su sada propustili Dodig i Granollers-Pujol te se drugi set mora odlučiti u ‘tie-breaku’.

Prvi poen odlazi na stranu Hrvata i Španjolca. Potom Rojer i Tecau gube prvi poen, ali osvajaju drugi za 2:1 vodstvo Dodiga i Granollers-Pujola. Oba poena na svom servisu osvaja hrvatsko-španjolska kombinacija za vodstvo 4:1. Sljedeći poen odlazi na stranu protivnika, ali ne i drugi te je rezultat 5:2. Zatim Dodig i Granollers-Pujol gube prvi poen, ali osvajaju drugi za 6:3. Sljedeći dva poena odlaze na stranu Nizozemca i Rumunja za smanjenje na 6:5. Dodig i Granollers-Pujol osvajaju prvi poen za 7:5 i meč odlazi u treći set.

Prvi poen u trećem setu odlazi na stranu Rojera i Tecaua. Na servisu Dodiga i Granollers-Pujola prvi poen odlazi na stranu protivnika, a drugi na stranu Hrvata i Španjolca te je rezultat 2:1. Potom oba poena osvajaju Nizozemac i Rumunj na svom servisu za vodstvo 4:1. Naš tenisač i Španjolac uzvraćaju istom mjerom te smanjuju na 4:3. Rojer i Tecau ponovno osvajaju oba poena na svom servisu za 6:3 kao i hrvatsko-španjolska kombinacija za 6:5. Nova dva poena odlaze na konto Nizozemca i Rumunja za 8:5. Istu stvar rade naš tenisač i njegov partner za smanjenje na 8:7. Prvi poen gube Rojer i Tecau, ali osvajaju drugi za 9:8 te imaju meč loptu u rukama prije dva servisa Hrvata i Španjolca. Oba poena osvajaju Dodig i Granollers-Pujol za 10:9 te sada oni imaju meč loptu u rukama koju odmah koriste na servisu protivnika za 11:9 i ukupnu pobjedu kao i plasman u finale Pariza.

Dodig i Granollers-Pujol igrat će u finalu protiv drugih nositelja Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, nekadašnjeg Dodigovog partnera u parovima, koji su u polufinalu svladali britansko-brazilsku kombinaciju Jamie Murray i Bruno Soares sa 6:4 i 6:2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.