Marin Čilić u odličnom meču svladao Bornu Ćorića u osmini finala ATP turnira u Rotterdamu. U četvrtfinalu ga čeka Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

ATP Rotterdam: Marin Čilić svladao Bornu Ćorića za četvrtfinale!

ATP Rotterdam: Marin Čilić svladao Bornu Ćorića za četvrtfinale!

Marin Čilić i Borna Ćorić/Foto: facebook.com/DavisCupTennis

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić svladao je drugog hrvatskog predstavnika Bornu Ćorića sa 6:1, 2:6, 6:4. Ovo je bio treći međusobni dvoboj naših tenisača i treća pobjeda Čilića.

Prvi set Marin Čilić osvojio je za nešto više od 30 minuta. Lako je osvajao poene na svojim servisima i uspio je dvaput zaredom oduzeti početni udarac Ćoriću. U šestom gemu Marin je bio u mogućnosti i treći put oduzeti servis, ali Borna je uspio osvojiti utješni gem za ukupno 6:1.

U drugom setu kao da su se uloge zamijenile. Borna Ćorić je počeo igrati, a Marin je stao. U šestom gemu Ćorić prvi put radi ‘break’ u meču i vodi 4:2 u drugom setu. U sljedećem gemu Marin je mogao vratiti stvari na početak, ali nije uspio iskoristiti dvije lopte za oduzimanje servisa. Kao da to nije bilo dovoljno sljedeći gem na svom servisu Čilić gubi bez ispaljenog metka i Ćorić lako osvaja set sa 6:2.

Treći set je bio prava bitka. Oba tenisača su čvrsto držala svoje servise sve do sedmog gema. Pri rezultatu 3:3 Ćorić je na svom servisu imao čak šest prilika za osvajanje gema, a Čilić je iz dviju prilika za ‘break’ iskoristio drugu i poveo s 4:3. Lako je osvojio sljedeći gem na svom servisu. U sljedećem gemu, na servis Ćorića, Čilić je došao do prve meč lopte, ali je nije uspio iskoristiti. Ćorić se uspio obraniti i Marin je imao priliku na svom servisu za konačnu pobjedu što mu je i pošlo za rukom. Lako je došao do 40:15, Ćorić uspijeva smanjiti na 40:30, ali sljedeći poen osvaja Čilić za 6:4 u trećem setu i bilježi ukupnu pobjedu 2:1 u setovima.

Spomenutom pobjedom Marin se plasirao u četvrtfinale gdje ga čeka francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.