ATP Šangaj: Ivo Karlović u trećem, Ivan Dodig izborio drugo kolo

ATP Šangaj: Ivo Karlović u trećem, Ivan Dodig izborio drugo kolo

Drugo kolo: Ivo Karlović - Yen-Hsun Lu 7:6 (6), 6:3. Prvo kolo: Ivan Dodig - Pablo Cuevas 7:5, 6:2

Ivan Dodig i Željko Krajan/Getty Images

Ivo Karlović ostvario je plasman u treće, a Ivan Dodig u drugo kolo ATP-a u Šangaju. Nakon što je u prvom kolu izbacio Marina Čilića Karlović je bio bolji od Yen-Hsun Lua 7:6 (6), 6:3. Najviši tenisač na ATP touru ponovo je bio sjajan na početnom udarcu i nije dopusito suparniku niti jednu priliku za oduzimanje servisa.

Karlović je tako uzeo prvi set u trinaestoj igri, a u drugoj dionici uzeo je jedan, ali vrijedan break. Zanimljivo i Yen-Hsun Lu je odlično servirao i dopustio Karloviću samo jednu break priliku koju je hrvatski tenisač i iskoristio. Statistika otkriva da je Karlović odservirao 24 asa uz 69 posto ubačja prvog servisa. Bio je to četvrti ogled dvaju tenisača i druga pobjeda Karlovića.

Dodig je u prvom kolu bio bolji od Pabla Cuevasa, pobjednika ATP-a u Umagu, sa 7:5, 6:2. Dodig je u prvom setu izgubio jedan početni udarac spasivši čak osam break lopti, ali je na drugoj strani od pet prilika realizirao čak dvije.

U drugom setu Dodig je bio sigurniji na servisu i nije dopustio Cuevasu niti jednu break priliku, dok je sam iskoristio dvije od četiri prilike za oduzimanje servisa. U drugom kolu čeka ogled protiv Mihaila Južnjog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.