ATP Shanghai Masters 1000

ATP Shanghai: Marin Čilić ostao bez finala

ATP Shanghai: Marin Čilić ostao bez finala

Marin Čilić će unatoč porazu u polufinalu u ponedjeljak ostvariti najbolji renking karijere. Bit će četvrti tenisač svijeta.

foto: http://www.atpworldtour.com

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u meču polufinala na ATP turniru u Shanghaiju iz Masters serije 1000. U meču koji je trajao 2 sata i 12 minuta bolji je sa 7:5 i 7:6(3) bio Španjolac Rafael Nadal.

Na početku prvog seta Rafael Nadal je dosta lako dolazio do prilika za oduzimanje početnog udarca. Ukupno je u prvom i trećem gemu, na servisu Čilića, Nadal imao šest ‘break’ lopti, ali Međugorac se uspješno obranio. Do 11. gema oba tenisača su osvajali gemove na svojim servisima. Međutim, u prethodnom gemu Marin Čilić je imao veliku priliku za osvajanje prvog seta. Naime, pri vodstvu 5:4, Marin je imao 15:40 na servisu Španjolca. Nadal se uspio obraniti i izjednačiti na 40:40. Još jednom je Marin došao do prilike za ‘break’, treće u istom gemu, ali Nadal se ponovo obranio i izjednačio na 5:5. Već u sljedećem gemu Nadal oduzima početni udarac Hrvatu i vodi sa 6:5 te ima servis za osvajanje prvog seta. To mu polazi za rukom i dobiva prvi set sa 7:5.

U drugom setu se odvijala prava drama. U trećem gemu prvo Nadal radi ‘break’ na Čilićevom servisu i vodi 2:1. U šestom gemu, pri vodstvu Španjolca 3:2, Marin uzvraća ‘re-breakom’ i poravnava rezultat na 3:3. U devetom gemu, pri rezultatu 4:4, naš tenisač ponovo gubi svoj početni udarac i omogućuje Španjolcu servis za ukupnu pobjedu. Međutim, Čilić ekspresno uzvraća istom mjerom i izjednačava na 5:5. Sljedeća dva gema oba tenisača osvajaju na svojim servisima te se set morao odlučivati u ‘tie-breaku’. Nažalost po našeg tenisača, Nadal se pokazao boljim u trinaestoj igri. Španjolac je sa 7:3 osvojio ‘tie-break’ i slavio ukupnu pobjedu s 2:0 u setovima.

Marin je u meču imao 12 aseva, 64% osvojenih poena na prvom servisu i 45% na drugom servisu. Nadal je imao četiri asa, 76% osvojenih poena na prvom servisu i čak 61% na drugom. Nadal će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Roger Federer i Juan-Martin Del Potro. Našem tenisaču za utjehu ostaje najbolji renking karijere od sljedećeg ponedjeljka kada će postati četvrti tenisač svijeta.

ATP Shanghai – polufinale

Rafael Nadal – Marin Čilić 7-5, 7-6(3)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.