ATP Stockholm: Hrvat osvojio naslov u parovima!

ATP Stockholm: Hrvat osvojio naslov u parovima!

U finalu parova na ATP turniru u Stockholmu Austrijanac Oliver Marach i naš Mate Pavić pobijedili su Pakistanca Aisama Ul Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera s 2:1 u setovima nakon preokreta.

U finalu parova na ATP turniru u švedskom Stockholmu sučelili su se prvi i drugi nositelji turnira, Austrijanac Oliver Marach i naš Mate Pavić s jedne strane te Pakistanac Aisam Ul Haq Qureshi i Nizozemac Jean-Julien Rojer s druge strane. Na kraju pobjedu je odnijela austrijsko-hrvatska kombinacija s 2:1 u setovima (3:6, 7:6(6), 10:4).

Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner Austrijanac Oliver Marach opravdali su status prvih nostitelja u konkurenciji parova na ATP turniru u Stockholmu slavivši u finalu protiv Pakistanca Aisama Ul Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera s 2:1 u setovima.

Prvi set otišao je na stranu drugih nositelja. U osmom gemu, na servisu Maracha i Pavića, protivnici rade ‘break’ i u sljedećem gemu osvajaju prvi set sa 6:3.

Drugi set se morao odlučivati u ‘tie-breaku’ jer su oba para osvajala gemove na svojim servisima. U trinaestoj igri prvi ‘mini-break’ radi austrijsko-hrvatska kombinacija kada osvajaju poen za 4:2 na servisu Queshija i Rojera. Pakistansko-nizozemska kombinacija uzvraća istom mjerom pri rezultatu 5:3 kada na servisu Maracha i Pavića uzimaju jedan poen te smanjuju na 5:4. Do 13. poena oba para osvajaju poene na svojim servisima te je rezultat 7:6 za austrijsko-hrvatsku kombinaciju. Sljedeći poen, na servisu Qureshija i Rojera, osvajaju naš tenisač i njegov partner za 8:6 te izjednačavaju ukupni rezultat u setovima na 1:1.

U trećem setu, koji se igra na poene, kombinacija Marach/Pavić samo jednom gubi poen na svom početnom udarcu, dok kombinacija Qureshi/Rojer gubi čak četiri poena na svom servisu te austrijsko-hrvatska kombinacija osvaja treći set s 10:4 i slavi naslov pobjednika parova.

ATP Stockholm (parovi) – finale

Marach/Pavić – Qureshi/Rojer  3:6, 7:6(6), 10:4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.