Preokretom do finala

ATP Stockholm: Mate Pavić u finalu parova!

ATP Stockholm: Mate Pavić u finalu parova!

Mate Pavić i njegov kolega u paru Austrijanac Oliver Marach plasirali su se u finale Stockholma nakon pobjede u polufinalu protiv kombinacije Alexander Peya i Bruno Soares.

foto: https://ezadar.rtl.hr/sport/

Hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner Austrijanac Oliver Marach plasirali su se u finale parova na ATP turniru u švedskom Stockholmu. Bolji su sa 3:6, 7:6(3) i 10:8 bili od austrijsko-brazilske kombinacije Alexander Peya i Bruno Soares.

Mate Pavić i njegov kolega Oliver Marach, inače prvi nositelji turnira, svladali su Austrijanca Alexandra Peyu i Brazilca Brunu Soaresa, četvrte nositelje turnira u polufinalu parova na ATP turniru u Stockholmu.

Prvi set su Pavić i Marach izgubili sa 6:3. Protivnici su im u drugom gemu oduzeli početni udarac i poveli su 2:0. Do kraja seta oba para su osvajala gemove na svojim servisima pa su Peya i Soares osvojili prvi set sa 6:3.

U drugom setu prvi ‘break’ rade austrijsko-hrvatska kombinacija u četvrtom gemu za vodstvo 3:1, ali već u sljedećem istom mjerom uzvraćaju protivnici i smanjuju na 3:2. Do kraja seta nije bilo oduzimanja početnog udarca pa se set morao odlučivati u ‘tie-breaku’ u kojem su Pavić i Marach bili bolji sa 7:3.

U trećem setu prvi poen, na servisu Peye i Soaresa, osvajaju naš tenisač i njegov partner te sljedeća dva na svom servisu za vodstvo 3:0. Do 14. poena oba para osvajaju poene na svojim servisima pri rezultatu 7:6 za kombinaciju Marach/Pavić. Sljedeći dva poena osvajaju protivnici te preuzimaju vodstvo 7:8. Potom naš tenisač i Austrijanac uzvraćaju na jednak način i sada oni vode 9:8 , imaju servis za pobjedu što im na koncu polazi za rukom te osvajaju treći set s 10:8 i slave plasman u finale.

U finalu će Pavić i Marach igrati protiv boljeg iz dvoboja između Amerikanca Jacka Socka i Srbina Nenada Zimonjića te Pakistanca Aisama Ul Haqa Qureshija i Nizozemca Jean-Juliena Rojera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.