ATP Umag: Ćoriću se pridružuju Delić i Androić

ATP Umag: Ćoriću se pridružuju Delić i Androić

Sve je bliže novi ATP Croatia Umag Open...

Sljedećega tjedna konačno kreće novo, dvadesetšesto izdanje ATP turnira Croatia Open u Umagu, a Hrvatska će u glavnom ždrijebu imati minimalno trojicu tenisača.

Na listi ‘uzvanika’, koju prevodi Francuz Gael Monfils, ističe se tako ime mladoga Borne Ćorića, a pozivnice organizatora primili su i Mate Delić te Toni Androić.

Delićev forte jest zemljana podloga, u posljednje vrijeme zauzima sve istaknutiju ulogu i u Davis Cup reprezentaciji Hrvatske, a može se pohvaliti i kako je s 22 godine poslije Ćorića drugi najmlađi tenisač u najboljih 500 na ATP-jevoj rang-listi.

Prvi je put pozivnicu na adresu zaprimio i 24-godišnji Androić, koji je nastupao i na ovogodišnjem turniru u Zagrebu te propisno namučio Cipranina Marcosa Bagdathisa.

Pored Monfilsa, jaka će imena u Umagu predstavljati i Talijan Fabio Fognini (osmu uzastopnu godinu u Umagu) te Austrijanac u Top 30 Dominic Thiem, kao i iskusni njemački lisac Philipp Kohlschreiber. Atraktivan će biti i ekshibicijski dio turnira, u kojemu će nastupiti Goran Ivanišević i prijatelji, zajedno s nekim od najvećih legendi hrvatskoga sporta. U Umag se vraća i Carlos Moya, dok će za glazbeno-zabavni dio programa biti zaduženi DJ Bob Sinclair.

“Konkurencija je ponovno iznimno jaka, čemu se jako veselim jer se radi o jednom od mojih najdražih turnira”, poručio je Borna Ćorić. “Ostat ću vezan uz Umag zbog svojih prvih pobjeda na ATP Touru, a sada je iza mene jako dobra godina. Odlično se osjećam i uvjeren sam da mogu daleko – uz malo sreće i dosta potpore ovdašnje publike”, kazao je trenutačno 37. tenisač svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.