atp umag: Mayer prejak za Mektića

atp umag: Mayer prejak za Mektića

Foto: ATP Croatia Open Umag facebook

Nikola Mektić dobio je pozivnicu za 27. Konzum Croatia Open Umag, međutim, na žalost, već u 1. kolu za njega je prejak bio Argentinac Leonardo Mayer.

Hrvat je krenuo odlično u meč, poveo je sa 5:3, no onda je lani 21. Igrač svijeta pokazao zašto je bio na toj poziciji. Napravio je seriju 5-0, dobio drugi set 7:5, a onda u drugom samo završio posao.

Foto: Croatian Tennis Facebook/ Nikola Mektić

Foto: Croatian Tennis Facebook/ Nikola Mektić

U sljedećoj rundi Mayera čeka drugi nositelj Portugalac Joao Sousa koji je u prvome kolu bio slobodan. Najbolji portugalski tenisač u Umagu je četvrti put i ovoga puta želi otići do kraja nakon što je prošle sezone zapeo u finalu.

“Jako mi se lijepo vratiti u Umag svaki put. Ove godine imam još ambicioznije planove. Znam da me čeka jako težak posao, međutim želim više nego prošle godine, želim titulu u Umagu”, poručio je Sousa.

Plasman u drugo kolo izborio je i Srbin Nikola Čačić nakon pobjede protiv Britanca Aljaza Bedenea 5:7, 6:4, 6:4. Slovenac s britanskom putovnicom krenuo je u meč sa statusom favorita i to je opravdao u prvom setu. No, tada je počeo puno griješiti, bilo je polomljenih reketa, a tu nervozu iskoristio je Čačić i dobio drugi set te poveo u trećem 5:2. Bedene se vratio, napravio break Srbinu na servisu za meč, međutim onda na svom servisu opet zakazao. Bio je na dva poena do izjednačenja, ali nije uspio napraviti potpuni preokret i Čačić je došao do svoje prve pobjede na razini ATP turnira.

Naš par Ante Pavić i Dino Marcan,  nisu uspjeli pružiti veći otpor Nicholasu Monroeu i Martinu Sitaku.

Raspored  budućih susreta na ATP turniru u Umagu može se pogledati ovdje .

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.