ATP/WTA ljestvica: Najbolji Hrvat skliznuo za jednu poziciju, tenisačice bez promjena

ATP/WTA ljestvica: Najbolji Hrvat skliznuo za jednu poziciju, tenisačice bez promjena

Čilića je na novoj ATP ljestvici preskočio Nijemac Alexander Zverev koji ima 215 bodova više.

Facebook Marin Čilić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak nazadovao jedno mjesto i sada se nalazi na petoj poziciji.

Borna Ćorić se popeo tri mjesta i sada je 51. tenisač svijeta, dok je Ivo Karlović pao čak 15 mjesta na 70. poziciju. Pad su ubilježili i Viktor Galović te Franko Škugor. Galović je pao pet mjesta, sa 219. na 224. poziciju, a Škugor dva mjesta, sa 293. na 295. poziciju.

Među vodećima nema promjena. Prvi je Španjolac Rafael Nadal, drugi je Švicarac Roger Federer, a treći Škot Andy Murray.


Na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak nema velikih promjena i najbolje rangirana hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni je kao i prošli tjedan na 32. poziciji.

Ana Konjuh je također ostala na 45. mjestu, kao i Donna Vekić koja je i ovaj tjedan 56. tenisačica svijeta. Male pomake ubilježile su Petra Martić i Jana Fett. Martić se popela sa 90. na 89. poziciju, a Fett sa 98. na 97.

Na vrhu ljestvice dogodila se promjena na trećoj poziciji koju od ovog ponedjeljak zauzima Dankinja Caroline Wozniacki, pobjednica završnog Mastersa za tenisačice koji se prošli tjedan održavao u Singapuru i koja je u odnosu na prošli tjedan napredovala tri mjesta.

Prva je i dalje Rumunjka Simona Halep, a druga je Španjolka Garbine Muguruza Blanco.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.