ATP/WTA: Marin Čilić napredovao devet mjesta i trenutno je 20. igrač svijeta!

ATP/WTA: Marin Čilić napredovao devet mjesta i trenutno je 20. igrač svijeta!

Odličnom igrom u All England Clubu Marin je napredovao devet mjesta, a budući da u ostatku godine ne mora braniti bodove, hrvatskom tenisaču otvorila su se vrata za daljnji uspon

Marin Čilić/Getty Images

Novak Đoković prvi je igrač svijeta nakon osvajanja Wimbledona, dok je Marin Čilić plasmanom u četvrtfinale skočio na 20. mjesto nove ATP ljestvice! Odličnom igrom u All England Clubu Marin je napredovao devet mjesta, a budući da u ostatku godine ne mora braniti bodove, hrvatskom tenisaču otvorila su se vrata za daljnji uspon.

Ivo Karlović također je napredovao jedno mjesto i drži 31. mjesto, dok je Ivan Dodig pao za 14. mjesta i trenutno je 53.  igrač svijeta,

Kod tenisačica Petra Kvitova je pobjedom u Wimbledonu skočila na četvrto mjesto, dok je Serena Williams i dalje vodeća tenisačica. Najbolje rangirana hrvatska tenisačica i dalje je Ajla Tomljanović koja je 55., te je pala za dvije pozicije.

Donna Vekić je pak napredovala za 15 mjesta i trentno je 72. igračica svijeta. Treba spomenuti i Anu Konjuh koja se pomalo vraća na terene nakon operacije, a dobrim igrama u Wimbledonu ostvarila je skok od 52 mjesta i trenutno je 137. igračica svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.