Aubameyang kažnjen zbog proslave gola s maskom

Aubameyang kažnjen zbog proslave gola s maskom

Foto: Sports.yahoo.com

U subotu je Borussia Dortmund remizirala sa Schalkeom 1:1, a jedini gol za Žuto-crne postigao je Pierre-Emerick Aubameyang. Ipak, Gabonac je nakon susreta bio žestoko kritiziran od strane kluba zbog načina proslave gola, a kazna nije nimalo blaga.

Naime, prema pisanju njemačkog Bilda, Aubameyang će morati platiti 50 000 eura kazne, uz razgovor s glavnim direktorom kluba Hans-Joachim Watzkeom i sportskim direktorom Michaelom Zorcom. Također, ako se ovakav incident pojavi, napadač bi mogao dobiti par utakmica zabrane igranja.

Da podsjetimo, 27-godišnjak je nakon gola uzeo masku i stavio ju na glavu, a to mu nije prvi slučaj ovakve proslave. Prije pola godine je zajedno s Reusom stavio masku Batmana na glavu, a nedavno se i ošišao te na glavi reklamirao svog sponzora. Upravo je sponzor kluba konkurentan napadačevom sponzoru pa su njihovi čelnici izjavili:

”Iznenađeni smo da naš konkurent stavlja igrače u ovakve situacije. Ipak, uvjereni smo da će Borussia iz ovog incidenta izvući pouku”.

S druge strane, direktor kluba Watzke kritizirao je Nikeove izjave:

”Ovakav pristup ne priliči jednoj tako velikoj kompaniji, kao što je Nike. Naš odnos od sada će biti drugačiji”.

Aubameyang je ove sezone u 24 utakmice zabio isto toliko golova i ukoliko dobije zabranu neigranja, bio bi to veliki udarac za njemačkog viceprvaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.