Audi ISU Svjetski kup u Budimpešti: Solidan rezultat hrvatskih brzoklizača

Audi ISU Svjetski kup u Budimpešti: Solidan rezultat hrvatskih brzoklizača

Na Audi ISU Svjetskom kupu, koji se održao u Budimpešti, hrvatski brzoklizači i brzoklizačice ostvarili solidne rezultate.

{$alt}

Zadnja 2 dana natjecanja Audi ISU Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratkim stazama u Budimpešti održane su završne kvalifikacije i finalne utrke u svim disciplinama.

Klizači i klizačice zemalja favorita očekivano su dominirali, predvođeni Koreancima koji su osvojili 6 zlatnih medalja od ukupno 8 disciplina. Uz njih tu su Mađari, Kanađani, Nizozemci,…

Od naših klizačica i klizača, najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji ostvarila je Valentina Aščić osvojivši 39. mjesto u disciplini na 500m, dok je novim hrvatskim rekordom na 1000m Martin Kolenc ostvario 34. vrijeme u toj disciplini. Zbog specifičnog načina bodovanja rezultata u brzom klizanju, to vrijeme donijelo mu je tek 77. mjesto u ukupnom poretku na 1000m.

Klizačice su svoj prvi nastup na natjecanjima Audi ISU Svjetskog kupa odradile bez pogreške i prekršaja te time ostale u utrci za kvalifikacije na Europsko prvenstvo što im je bio i glavni cilj prije odlaska na natjecanje.

Brzoklizačka karavana seli se u nizozemski Dordrecht gdje već u četvrtak 5.10. započinje drugo ovogodišnje natjecanje Audi ISU Svjetskog kupa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.