Austrijanac bocnuo svoje: “Želim pokazati da sam otišao u bolji klub”

Austrijanac bocnuo svoje: “Želim pokazati da sam otišao u bolji klub”

Alexander Gorgon večeras će prvi put iskusiti osjećaj igranja protiv svog matičnog kluba.

Napadač Rijeke Alexander Gorgon afirmirao se kao nogometaš u redovima današnjeg protivnika momčadi Matjaža Keka, Austriji iz Beča. U klub je došao kada su mu bile četiri godine, kroz 25 godina u klubu i preko 250 nastupa u prvoj i drugoj momčadi, stvorio je nogometno ime u Austriji.

Danas će prvi put iskusiti draž igranja protiv matičnog kluba u iznimno važnoj utakmici za nastavak grupne faze Europske lige.

“Sada suparnik nije samo klub iz Austrije već i moj bivši klub. U Austriji sam proveo više od 20 godina, pa naravno da mi je ova utakmica posebna, uz taj klub me vežu mnoge uspomene, ali normalno je da igrači koji igraju protiv bivšeg kluba žele pokazati da su otišli u bolji klub i ne žele izgubiti” kazao je za početak Gorgon koji svakodnevno prati događanja u Austriji.

“Momčad su koja teži posjedu, koja i pod pritiskom pokušava igrati i ne nabija lopte prema naprijed. Imaju igrače koji odskaču dobrom tehnikom, na lijevom krilu igra Pires koji je brz, opasan u igri jedan na jedan. Treba obratiti pažnju i na prekide, Raphael Holzhauser je odličan izvođač, njegovi su ubačaji uvijek opasni, imaju nekoliko uigranih akcija i tu moramo biti koncentrirani”, nastavio je napadač Rijeke.

Klub s Kvarnera ovoga je ljeta u Europi već odmjerio snage s jednim austrijskim klubom. U trećem pretkolu Lige prvaka Riječani su s dva remija izbacili Red Bull iz Salzburga.

“Riječ je o dvije potpuno različite momčadi. Gledao sam njihovu međusobnu utakmicu prije nekoliko tjedana u kojoj je Austrija dobro znala da im se ne može suprotstaviti i isključivo su bili fokusirani na obranu. Red Bull ima jake individualce, dok Austria živi od momčadskog duha, cijela momčad radi i kada u tome uspiju onda su opasni. Ovisit će malo i o danu, raspoloženju i formi igrača”, zaključio je Gorgon.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.