(Automoto) Gymkhana GRiD 2017: Marko Palijan u Južnoj Africi

(Automoto) Gymkhana GRiD 2017: Marko Palijan u Južnoj Africi

Na krajnjem jugu afričkog kontinenta, od 15. do 20. studenog boravit će jedan istinski hrvatski automobilistički zaljubljenik, Križevčanin Marko Palijan.

foto: http://www.auto-info.hr

Na krajnjem jugu afričkog kontinenta, od 15. do 20. studenog boravit će jedan istinski hrvatski automobilistički zaljubljenik, Križevčanin Marko Palijan koji se nakon niza domaćih uspjeha u tehničkim disciplinama posvetio, u nas još uvijek nedovoljno poznatoj disciplini, gimkani koju je pred dvije godine prezentirao na prostorima pored Velesajma uoči jednog brzinca Delta rallya.

Marko Palijan, inače član zagrebačkog Autokluba Dubrava, uz svog sportskog menadžera i glavnog tehnika Marka Šafara, dobio je poziv XS Promotions Ltd. i Sports Marketing and Events Company koji su organizatori „Gymkhana GRiD 2017.“, show natjecanja što će se 18. i 19.studenog održavati u Južnoafričkoj Republici.

Protekle dvije godine Palijan u svakom nastupu stigao do polufinala i četvrtih pozicija u klasi automobila sa stražnjim pogonom. Ove godine nastupa s konkurentnijim automobilom i nada se postolju, jednom od prva tri mjesta, što svojim vozačkim kvalitetama zasigurno zaslužuje. Da se ne radi o bezazlenom, već uglednom natjecanju, govori i podatak o samo nekoliko sudionika, svjetskih automobilističkih znalaca kao što su Peter Solberg, Johan Karlsson, Ken Block, Renis Nittis i Andreas Bakerud uz koje će nastupati i jedini hrvatski predstavnik Marko Palijan kojem je želja naš automobilizam pokazati u što boljem svijetlu.

Na Palijanu je, uz malo sreće, da nas razveseli vrhunskim trofejom u „vožnjama koje graniče s zakonima fizike“, kako je svojedobno netko nazvao automobilističku „gimkanu“, koja možda u skoro vrijeme ugleda i svjetlo dana na hrvatskim prostorima, kao novi izazov ljubiteljima brzina i adrenalina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.