Avangarda Croatia odlična u Crnoj Gori!

Avangarda Croatia odlična u Crnoj Gori!

Proteklog vikenda su se vozile dvije biciklističke utrke u Crnoj Gori, a tamo su sudjelovali i naši biciklisti. Točnije, nastupila je miks ekipa sastavljenih od biciklista iz različitih klubova koji su predstavljali Hrvatsku, a zvali su se “Avangarda Croatia”.

Prva utrka je bila u Cetinju, a domaćin je bio biciklistički klub Njegoš. Tip utrke bio je brdski kronometar, što znači da su biciklisti startali u vremenskom razmaku od jedne minute. Na brdskome kronometru je nastupilo 50 biciklista. Start utrke bio je u centru Cetinja, dok je cilj bio na 1 600 metara nadmorske visine, odnosno na Lovćenu. Utrka je bila duga 21 km. Prvi je kroz cilj prošao biciklist srpske kontinentalne ekipe CCN Metalac Srećko Đolić, drugi je bio crnogorski biciklist Demir Mulić, dok je treće mjesto zauzeo momčadski kolega prvoplasiranog Ivan Jovanović. Naš najbolje plasirani biciklist je bio Toni Stojanov, koji je utrku završio na devetoj poziciji ukupno i u kategoriji U23 kao prvi. Naš drugi predstavnik Tomislav Pušić plasirao se kao ukupno 17. biciklist i prvi junior.

Izvor: Strava screenshout

Druga utrka je startala iz Podgorice u organizaciji BK Džada Podgorica. Utrka je bila dužine 113 km, a bicikliste je nakon 80km trkanja po ravnici čekalo brdo od 1 100 metara nadmorske visine. Na startu je bilo 80 natjecatelja. Gotovo cijelo vrijeme , odnosno od starta pa do početka brda u bijegu je bio Siniša Štambuk, koji je nastupao za Avangardu Croatia, a s njim u bijegu je bio i Dragan Jašović, reprezentativac Crne Gore u biciklizmu. Na njihovu nesreću bijeg je bio uhvaćen, a prvi brdski cilj koji se nalazio na 90km osvojio je domaći biciklist Demir Mulić, dok je drugi na brdskome cilju bio Toni Stojanov (Avangarda Croatia). U cilj je prvi ušao Ivan Jovanović, biciklist srpske kontinentalne ekipe CCN Metalac, drugi je bio Demir Mulić iz MFR Tempo, treće mjesto je zauzeo Srećko Đolić (Metalac). Od naših, najbolje plasirani bio je Toni Stojanov na šestoj poziciji, deset mjesta iza našao se Stanislav Glavota, devetanesti je bio Ivan Ninčević, dok je Siniša Štambuk bio 22. Tomislav nije završio utrku zbog ozljede na 90. kilometru.

Izvor: Strava screenshot

Fotografija Novak Abramović Photography.

Naši predstavnici na brdskom kronometru

Foto: Novak Abramović photography

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.