Azerbajdžanci oduševljeni: “Prosinečki je mudar trener, savršeno nas je posložio!”

Azerbajdžanci oduševljeni: “Prosinečki je mudar trener, savršeno nas je posložio!”

Azerbajdžanska javnost oduševljena je prvom pobjedom unazad više od godine dana...

Robert Prosinečki/Foto: Gettyimages

Robert Prosinečki oduševio je u svom debiju na klupi reprezentacije Azerbajdžana, uspješno prošavši prepreku zvanu Malta. Momčad legendarnog Žutog bila je bolja rezultatom 2:0 te zauzela pretposljednje mjesto skupine H, u kojoj se na vodećoj poziciji ‘kočoperi’ – Hrvatska.

Azerbajždan je posljednju pobjedu prije dolaska hrvatskog stručnjaka ostvario prije više od godinu dana, a rezultiralo je to salvom hvalospjeva u medijima i javnosti te ovacijom navijača u Bakuu.

Azerifootball piše kako se vidi da je “Prosinečki mudar trener jer je u sredini terena zaigrao sa šest igrača, a što se na koncu pokazalo kao ispravna odluka”.

Kara Karajev: “Igračima  je lako igrati kad izbornik ne stvara pritisak, već objasni što trebaju raditi. Savršeno nas je posložio i odlično savjetovao s klupe.”

“Igra nije bila idealna, ali Prosinečki i rezultat omogućili su nam da vjerujemo kako ovo neće biti jedini naši bodovi u ovim kvalifikacijama. Hrvat je na našoj klupi više od 100 dana i već se u prvoj utakmici vidjelo kako ne odustaje od obećanja da će Azerbajdžan igrati kreativni nogomet. Naravno, nitko ne može reći kako će ovako biti protiv Italije ili Hrvatske, ali kako kažu – dok god imamo loptu, protivnik nam ne može zabiti”, oduševljeni su Azerbajdžanci.

Prosinečki je poslije velike pobjede apostrofirao ogroman pritisak koji pada na leđa njega i njegove ekipe. “Bilo je trenutaka kad smo trebali i mogli bolje, no u globalu sam zadovoljan. Znali samo da će se protivnik koncentrirati na obranu, a na igračima je zbog četiri uzastopna poraza bio ogroman pritisak. Na kraju smo ostvarili zacrtano, a dosta nam je u tome pomogao rani pogodak. Malta nije lagan protivnik, dobro su to vidjeli i Hrvatska i Italija.”

“Imali smo ‘u rukavu’ i pričuvno rješenje koje bismo ‘izvukli’ da je Malta izjednačila. Nije važno za čim ćemo posegnuti protiv Norvežana – dobro ćemo ih proučiti, kao što smo uostalom i Maltu, imamo dosta vremena za pripremu i vidjet ćemo što će biti”, kaže Prosinečki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.