Babić: “Igra i odnos nisu na razini reprezentacije, promjene su nužnost”

Babić: “Igra i odnos nisu na razini reprezentacije, promjene su nužnost”

Hrvatski izbornik svjestan je koliko još rada predstoji hrvatskim rukometašima...

Željko Babić/Foto: HRS

Hrvatski rukometaši svladali su Nizozemsku u petoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Poljskoj (27:24) te potvrdili plasman na smotru Starog kontinenta, no izbornik kauboja Željko Babić nije bio zadovoljan ‘rutinskom’ izvedbom svojih pulena.

“Koncentracija u organizaciji igre bila je jako loša, igrači nisu bili mentalno spremni za ovu utakmicu – vidjelo se to i po broju promašenih sedmeraca i udaraca sa šest metara”, kazao je Babić te dodao: “Definitivno su nužne neke promjene jer sama igra, pa čak i odnos, nisu na razini reprezentacije.”

Kapetan Igor Vori nije bio toliko kritičan. Broji se pobjeda, a ostalo… “Mislim da je najbitnije bilo uzeti dva boda iz ove utakmice. Imali smo problema u organizaciji, a promašili smo i niz zicera i sedmeraca. Ipak, cilj smo ostvarili – osigurali odlazak na EP u Poljsku. Ja sam, uostalom, već i najavio kako je ovo najgore doba za igranje kvalifikacija, kraj sezone…”, ističe Vori.

Manuel Štrlek bio je jedan od boljih hrvatskih igrača protiv Nizozemske. “Najvažnije je da smo pobijedili i formalno osigurali odlazak na Euro. U prvom dijelu smo imali priliku odvojiti se, ali promašili smo previše zicera i susret je na kraju ušao u neizvjesnost, pomalo i mučenje. No, idemo dalje – najbitnije je da smo slavili i nitko se nije ozlijedio.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.