Babić: “Motivacija igranja za svoju zemlju mora biti iznad umora”

Babić: “Motivacija igranja za svoju zemlju mora biti iznad umora”

Željko Babić je najavio utakmice protiv Nizozemske i Turske...

Željko Babić/Foto: HRS

Ovog tjedna hrvatski rukometaši u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo igraju protiv Nizozemske i Turske. Izbornik Željko Babić je izjavio: “Mislim da igrači izgledaju bolje nego na prošlom okupljanju. Nema ozljeda i zdravstveno stanje je odlično. Neki igrači su psihički i fizički umorni, no neki su i potpuno odmorni. Najvažnije je da momčad bude motivirana, a to ne smije biti problem kad se igra u nacionalnom dresu. To kod pravog sportaša nikad ne može biti upitno.”

Osvrnuo se na oproštaj Ivana Balića: “Prvo ću ga zagrliti, poželjeti mu sreću nakon završetka igračke karijere uz nadu da ćemo dobro surađivati. Ima vremena za razgovor o budućnosti. On se sad prvo mora odmoriti i dobro razmisliti. Ja se nadam da ću mu biti dobra potpora.”

Manuel Štrlek je izjavio: “Potrebno je biti maksimalno koncentriran i od prve minute moramo biti ozbiljni u igri. Želimo popraviti dojam nakon one utakmice protiv Norveške. Siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum.”

Mirko Alilović misli: “Svi jedva čekamo odmor nakon naporne sezone, ali moramo ozbiljno shvatiti ove utakmice. Možda Nizozemska nije toliko kvalitetna, no svakako je ozbiljna momčad i moramo dokazati da smo bolje. Mislim da protiv Turske ne bi trebalo biti problema.”

Babić je zaključio: “Drago mi je da je Mirko u dobroj formi. Važan je dio Veszprema i dobro je da ima kontinuitet dobrih nastupa. Štrlek je također konstantno odličan, a mislim da Duvnjak na završnici Lige prvaka nije odigrao onako kako može.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.