Babić: Vidjet ćemo novi koncept za hrvatsku igru

Babić: Vidjet ćemo novi koncept za hrvatsku igru

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u Zadru odrađuje treću fazu priprema uoči odlaska na Olimpijske igre u Brazil. Izabranici Željka Babića nakon Sv. Martina na Muri i Splita stigli su u novi grad gdje će ugostiti i reprezentaciju Švedske. Sve se više treninzi baziraju na rukometu i taktici, a iako je umor prisutan nakon već velikog broja odrađenih treninga, u reprezentaciji ne nedostaje dobrog raspoloženja i zajedništva.

Izbornik Željko Babić pred odlazak u Zadar ostao je bez Marina Marića, a momčadi se pridružio Tin Kontrec. Izbornik ističe kako unatoč tome sve ide po planu i da je zadovoljan angažmanom svih igrača.

“Odrađujemo treću fazu priprema i sve ide prema očekivanjima. Još uvijek smo zadržali težak rad što podrazumijeva rad s utezima, odnosno, rad na snazi i fizičkoj pripremi. Također, počeli smo mnogo raditi rukomet, rukometnu taktiku s visokim intenzitetom i volumenom. Za naglasiti je da su igrači jako, jako motivirani i disciplinirani, da izvršavaju sve svoje obaveze i više nego što očekujem tako da je u principu sve dobro. Igrači su umorni, ali i trebaju biti umorni jer njihov angažman je stvarno odličan, visok i po tom pitanju sam jako zadovoljan jer je atmosfera dobra, ozračje je pozitivno i sve je u principu onako kako bi trebalo biti.”

U sklopu priprema hrvatska reprezentacija odigrat će dvije utakmice protiv Švedske. Prva je na rasporedu u četvrtak, 14. srpnja, u 20:30 sati u Spaladium Areni u Splitu, dok je druga dva dana kasnije, 16. srpnja, u 20:30 sati u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Ulaznice su dostupne putem ulaznice.hr.

Utakmice je najavio  i izbornik Babić te istaknuo zašto su one važne.

”Što se tiče samih utakmica protiv Švedske, prva je u Splitu, a druga je u Zadru. Utakmice trenažnog karaktera gdje ćemo vidjeti kakva je taktička situacija po pitanju sedmoga igrača koja je jedna velika nepoznanica za mene, kao i za sve druge trenere jer se prvi put koristi i vidjet ćemo u principu novi koncept u kojem bi Hrvatska trebala igrati. Stoga su u jednu ruku i iznimno bitne. Imamo dva, tri nova kretanja i imamo još promjenu obrane iz 5-1 u 6-0 znači taktički bi trebali biti bolji nego što smo bili u Poljskoj. Jasno da to ne garantira ništa. Švedska će sigurno malo drugačije igrati, kvalitetnije nego što je igrala u Poljskoj. Rezultat nije toliko bitan na ovim prijateljskim utakmicama, no jako je bitno da igrači imaju jak intenzitet, da imaju komunikaciju, da imaju disciplinu kako u obrani tako i u napadu i da imamo točne statističke parametre kada završi utakmica kakva nam je realizacija, koja je uspješnost sedmog igrača i koja nam je uspješnost obrane na zonu 6-0.”

Za kraj, kapetan Marko Kopljar pozvao je sve navijače da ih dođu podržati u Split i Zadar protiv Šveđana.

“Približavaju nam se dvije utakmice sa Šveđanima u kojima ćemo sigurno isprobati dosta stvari i ostaviti prostora za uvježbati dosta toga. Umorni smo svi, i oni i mi, ali to je normalno na pripremama. Pozivam navijače da dođu i pokušaju svojom podrškom nam dati taj jedan djelić koji nam treba odnosno tu jednu dodatnu snagu i da izvučemo zadnje atome snage jer noge su teške, ruke su umorne. Nadam se da će sve proći u redu i da ćemo onda imati još vremena i u Opatiji to doraditi.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.