Babić: “Zanimljiva skupina, ali na Euru je teško bilo što prognozirati”

Babić: “Zanimljiva skupina, ali na Euru je teško bilo što prognozirati”

Hrvatski izbornik prokomentirao je protivnike u skupini na EP-u koje će se 2016. održati u Poljskoj...

Željko Babić/Foto: HRS

Hrvatski rukometaši saznali su protivnike u skupini Europskog prvenstva koje će se u siječnju sljedeće godine održati u Poljskoj (15. – 31. 1).

Kauboji će u Katowicama ‘ugostiti’ čak dvije skandinavske selekcije – Island i Norvešku te priželjkivanu Bjelorusiju, koja je u hrvatskoj izabranoj vrsti označena kao najlakši potencijalni protivnik.

“Europsko prvenstvo je najteže natjecanje, stoga morate biti oprezni jer su svi suparnici odlični. Skupina je zanimljiva – Island i Norveška ekipe su sličnih karaktera, dok je Bjelorusija na papiru možda i najslabija reprezentacija”, ističe hrvatski izbornik Željko Babić, koji je s Bjelorusima itekako dobro upoznat.

“Osobno ih poznajem, bio sam u Bjelorusiji i trenirao neke njihove igrače”, rekao je te se već okrenuo ka idućoj fazi natjecanja u kojoj bi Hrvatsku trebao čekati ‘pakao’. “Križamo se sa super teškim protivnicima – Francuzima, Poljacima te Makedonijom i Srbijom, a to su uvijek zahtjevne utakmice. Teško je sada bilo što prognozirati, na Euru nema favorita”, zaključio je Babić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.