Badelj: “Ako Messi bude imao najgori dan u godini imat ćemo šanse, a Nigerija je vrlo kvalitetna“!

Badelj: “Ako Messi bude imao najgori dan u godini imat ćemo šanse, a Nigerija je vrlo kvalitetna“!

Defanzivni vezni igrač osvrnuo se na nadolazeći Mundijal.

Milan Badelj/Foto: Gettyimages

Milan Badelj bit će jedan od važnijih igrača Dalićeve momčadi na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, a upravo ovaj defanzivni vezni igrač osvrnuo se na nadolazeći Mundijal:

“Protiv Brazila i Senegala odigrali smo dvije dobre provjere, no htjeli vi to priznati ili ne, pristup u tim, prijateljskim utakmicama, uvijek je drugačiji od onih natjecateljskih. Sada, konačno, kreće ono pravo, a prvi ispit je Nigerija. Teško mi je napraviti neku usporedbu između Senegala i Nigerije upravo zbog toga jer je to bila prijateljska utakmica, a ono će biti otvaranje Mundijala. U svakom slučaju, obje reprezentacije izuzetno su kvalitetne“, započeo je.

Dao je i svoje viđenje oko konkurencije u reprezentaciji u vidu Ivana Rakitića:

“Koju god odluku izbornik donese, ona ima pluseve i minuse. Izbornik je tu da odluči što je najbolje za momčad u bilo kojem trenutku, no koliko god se mi pripremili za sve, negdje se uvijek mora riskirati“.

Uslijedilo je potom i pitanje o moćnoj Argentini i jednim od najboljih nogometaša u povijesti:

“Jednostavno, moramo se nadati da će Lionel Messi imati najgori dan u godini, a da ćemo mi prikazati naše najbolje izdanje u posljednjih nekoliko godina. A to je jako teško, no to je činjenica“, iskren je bio Badelj.

Osvrnuo se i na uvijek neugodne Islanđane:

“U glavi mi je utakmica protiv Nigerije, o Argentini jedva razmišljam, no uopće ne razmišljam o Islandu. Drugačije je s Islandom igrati kod njih ili u Rusiji, no oni su došli dalje na Euru od nas 2016. godine, a i u kvalifikacijama su bili bolji, što dovoljno govori o njima“, priznao je.

Za kraj se osvrnuo na obrambene probleme u reprezentaciji i prognozirao veliko finale natjecanja:

“Utakmica protiv Senegala naznačila je ozbiljne probleme u obrani. Protiv Brazila svi igrači su igrali obranu i nije bilo problema. No, protiv Senegala puno igrača više se orijentiralo na napadački dio, što je i očekivano pa je tu dolazilo do velikih rupa. Mislim da će u finalu igrati Brazil i Španjolska, no to je Svjetsko prvenstvo i svakakva iznenađenja su moguća“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.