Badelj: “Ni sucima nije lako”

Badelj: “Ni sucima nije lako”

Veznjak viola Milan Badelj komentirao je 'hajku' na španjolske suce utakmice Fiorentine i Rome, rekavši kako "nije ni njima lako"...

Milan Badelj i Daniele De Rossi/Foto: Gettyimages

Milan Badelj ponovno je odigrao odličnu utakmicu u remiju (1:1) Fiorentine i Rome u osmini finala Europske lige. Izvjestitelji ga ističu kao ponajboljeg igrača susreta i jednog od glavnih kotačića stroja Vincenza Montelle.

“Dobro smo ušli u utakmicu. Poveli smo i imali kontrolu nad ogledom, no onda nam se dogodila samo jedna pogreška i sudac je pokazao na bijelu točku. Ipak, pogotovo poslije teškog prvenstvenog poraza od Lazija i s ovim rezultatom možemo biti zadovoljni”, kaže hrvatski veznjak.

Badelj nije htio izrijekom komentirati dosuđeni kazneni udarac, no nešto je ipak rekao: “Ostavili smo previše prostora iza leđa obrane i Roma je to znala dobro iskoristiti. Ne znam je li jedanaesterac postojao, zaista ne mogu reći je li prekršaj bio ili nije. No, ni sucima nije lako – očigledno je da su pogriješili u dvije-tri situacije, ali ne mogu ni oni vidjeti baš sve. Zbog toga više i ne bih htio raspravljati o suđenju.”

Komentirao je Milan i voljni moment nesretno ozlijeđenog Davida Pizzara, koji je svim silama želio ostati na terenu i pomoći momčadi. “Fantastično je vidjeti da igrač ima toliku volju i želju, bez obzira na sve. Moramo biti sretni, i mi u klubu i naši navijači, jer zaista se ne vidi svaki dan takva strastvenost i odanost klupskim bojama.”

Jedini je strijelac za viole bio Slovenac Josp Iličić. “Drago mi je zbog njega, daje maksimum od sebe i potpuno je koncentriran na svakom treningu. Zaslužio je pogoditi, a nadam se da će nastaviti s golovima i dobrim igrama i u budućnosti.”

Badelj se konačno ustalio u prvoj jedanaestorki Fiorentine, a i trener Montella napokon mu je našao mjesto na kojemu može dati najviše. “Meni je glavno da igram, no istina je da se najbolje osjećam na desnoj strani veznog reda. To je moja pozicija, no ako zatreba mogu se prilagoditi i igrati ofenzivnije”, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.