Badminton: Katarina Galenić i Maja Pavlinić zlatne u parovima na EP-u za mlađe juniore!

Badminton: Katarina Galenić i Maja Pavlinić zlatne u parovima na EP-u za mlađe juniore!

Katarina i Maja su do zlata stigle pobijedivši u finalu engleski par Banerjee/Pugh 17:21, 21:19, 24:22

Katarina Galenić i Maja Pavlenić

Katarina Galenić i Maja Pavlinić osvojile su zlato u konkurenciji parova na Europskom prvenstvu za mlađe juniore koje se održava u Ankari! Nakon što su u subotu pobjedama nad Francuskom i Danskom osigurale finale, Katarina i Maja su do povijesnog uspjeha za hrvatski badminton stigle pobijedivši u meču za zlato engleski par Banerjee i Pugh. Hrvatske su natjecateljice u dramatičnoj završnici svladale prve nositeljice turnira rezultatom 2:1.

Prvi su gem izgubile 17:21, u drugom su gubile 5:12 i 9:15, ali su ponovo pokazale karakter i serijom od deset uzastopnih poena preokrenule rezultat do konačnih 21:19. Treći je bio drama od početka do kraja, da bi hrvatske reprezentativke u zadnjim trenutcima pokazale više mirnoće i sa 24:22 osvojile zlato.

Hrvatska se ovim naslovom izjednačila sa velesilama Danskom i Njemačkom koje su u Turskoj osvojile po jedno zlato. Najuspješnija nacija europske smotre je Engleska sa četiri finala i dva zlata. Maji Pavlinić ostaje utjeha da se slavljem u finalu parova revanširala Iri Banerjee za poraz u četvrtrfinalu pojedinačnoga dijela. Hrvatska ekspedicija u nedjelju se u 22.25 sati vraća u Hrvatsku, u zračnoj luci Pleso sprema se veliki doček za zlatne hrvatske reprezentativke.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.