Baković: “Odmah sam zavolio taekwondo”

Baković: “Odmah sam zavolio taekwondo”

Mladi Luka Baković u razgovoru za HR Portal govori o dosadašnjim uspjesima...

Luka Baković Foto: Facebook

Luka Baković prvak je svijeta i Europe u paraolimpijskom taekwondou. U ekskluzivnom razgovoru za naš portal rekao je mnogo zanimljivosti. Objasnio je kako se počeo baviti sportom: “Imam 17 godina, učenik sam 3.a razreda Ekonomsko- birotehničke škole, smjer ekonomist. Živim na Dračevcu (Split). Počeo sam trenirati s 11 godina, 2008.godine. Tada se Hrvatska vratila s Olimpijskih igara s dvije brončane medalje u ovom sportu. Gledao sam borbe, svidio mi se taekwondo i to je bio povod da i ja počnem trenirati taj sport. Sada treniram u taekwondo klubu Galeb.”

Taekwondo je njegova prva i jedina ljubav: “Ne, nikada me nisu zanimali drugi sportovi. Taekwondo je moj prvi sport, odmah sam ga zavolio, ima teških trenutaka kada mi se ne ide na trening, ali uvijek kažem sebi da nemam što raditi kod kuće, bolje mi je otići na trening, malo se ispuhati.”

Može uskladiti školu i sport: “Meni to nije pretjerano teško. Bitna je dobra organizacija pa se uvijek nađe vremena i za prijatelje i za učenje. Naravno, ključnu ulogu u tome igra činjenica što imam punu podršku svoje obitelji, prijatelja i profesora.”

Opisao je trening: “Treniram sedam do deset puta tjedno. Prvi dio treninga je zagrijavanje, zatim slijede udarci na fokusu… Sada je kraj sezone natjecanja pa ću se više posvetiti kondicijskim pripremama za nadolazeću sezonu.”

Prisjetio se prvog uspjeha: “S 12 godina na turniru u Zaprešiću osvojio sam brončanu medalju. Ne mogu izdvojiti najdraži turnir. Svaki turnir ima svoju priču, kao i svaka medalja. Ako baš moram, reći ću da mi je najdraži turnir na kojem sam osvojio svjetsko zlato.”

Nakon osvajanja svjetskog naslova dogodila se samo jedna promjena u životu: “Moj je život ostao potpuno isti, osim što sam dao nekoliko intervjua. Sljedeći mi je cilj plasman na OI 2020 i, naravno, osvajanje medalje!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.