Baku: Odbojkašice poražene na startu, vaterpolisti dominantni protiv Turske

Baku: Odbojkašice poražene na startu, vaterpolisti dominantni protiv Turske

Polovičan uspjeh Hrvatske u momčadskim sportovima prvog dana natjecanja u Bakuu...

Foto: facebook.com/odbojkaskareprezentacija

Počela su ogledavanja snaga u momčadskim sportovima na Europskim igrama u Bakuu. Na terene su danas izašli hrvatski vaterpolisti i odbojkašice, a polučeni su polovični uspjesi.

Vaterpolisti nisu imali većih problema protiv ipak nedorasle Turske; suparnici barakuda uspjeli su se držati ‘iznad vode’ tek u prvoj četvrtini, da bi mlade vaterpolske nade (U17 reprezentacija) do kraja utakmice dopustile Turcima još samo tri pogotka.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Dašić sa pet golova te Franko Lazić s tri, a po dva zgoditka postigli su Lovro Paprić i Matias Biljaka. Sljedeći ispit imat će protiv mnogo jače i kvalitetnije selekcije Crne Gore.

Odbojkašice pak nisu uspjele turnir otpočeti pobjednički. Angelo Vercesci u Baku je poveo pomalo ‘oskvrnjen’ i pomlađeni sastav, a u takvoj konstelaciji snaga srbijanske predstavnice ipak su bile pretežak zalogaj.

Hrvatska je nastupila bez redom Mije Jerkov, Maje Poljak, Sanje Popović, Bernarde Čutuk, Ivane Miloš, Marine Katić, Ane Starčević i Bernarde Brčić, a na licu mjesta ostali smo i bez ozlijeđene primačice-pucačive Karle Klarić.

Srbijanske odbojkašice slavile su za osamdeset minuta igre s 3:0, odnosno 25:15, 25:17 i 25:17. “Strah me da ćemo izgubiti previše bodova za kvalifikacije na Olimpijske igre i to zbog mladog sastava te nedostatka glavnih igračica”, kratko je prokomentirao Vercesi.

Dodajmo i kako je tijekom ogleda sa Srbijom Nikolina Božičević zadobila teži udarac, zabivši se u jednu od igračica, no kako doznajemo – njezin nastup protiv Nizozemske u sljedećoj utakmici ipak nije doveden pod znak pitanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.