Bale pod zvijezdama

Bale pod zvijezdama

Foto: Branko Petrović (BK AXA)

Već tradicionalno kraj AXA Kupa-MTB kupa Istre označava utrka u Balama koja se održava predzadnjeg vikenda u kolovozu u samom mjestu i okolnim puteljcima pod okriljem noći.

Naime start utrke je u 22 sata navečer te se vozi sat vremena prema dobroj staroj navici kupa.Start u samom centru Bala sa nekoliko zanimljivih prolaza kroz mjesne ulice gdje publika navija za svoje favorite spojeno sa brzim prolazima lokalnih poljskih putova spoj su koji sve sudionike očarava i pruža im poseban užitak vožnje, ako se k tome doda i ugodnija ljetna temperaturu noći užitak je kompletan.

Broj od preko pedesetak sudionika koji su se upustili u noćnu vožnju pružio je dobar spektakl za finalnu utrku kupa, na kojoj međutim nisu nastupili mlađi sudionici kojima je Vallelunga bila posljednja utrka. Najbolje se po noći snašao Sandi Bažon koji je tako odnio doma ukupnu pobjedu utrke ispred Anthonya Bilića i Martina ČotaraToni Skira (BBK Istra Bike) bio je najbrži u kategoriji mlađi junior, dok je kod juniora Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) stao na najvišu stepenicu postolja.

U kategoriji ‘sport ‘Ivan Petrović (BK AXA) bio je brži od konkurencije, dok u kategorijama mastera gdje se vodila najžešća borba Martin Čotar (BBK Grožnjan), Igor Dorotić (BK Ciklus) i Valter Kliba (KBBXS Adrenalina) bili su najuspješniji natjecatelji. Poljak Goszczynski Mateuscz (WKK) pobjednik je ‘elite kategorija’, a Sandi Bažon (BBK Grožnjan) U23 kategorije. Kod kategorija žena Nina Zuccon bila je najuspješnija.

Organizatori su posebne zahvale uputili  Turističkoj Zajednici i Općini Bale na pomoći u organizaciji manifestacije te ekipama DVD-a Bale i Kanfanar koji su pazili na svim kritičnim dijelovima da sigurnost sudionika bude na najvećem nivou.

Zajedničkim druženjem i podjelom odličja uspješnijima završena jedna odlična noć u Balama.

foto: Branko Petrović (BK AXA)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.