Bale: “Sljedeće godine ću biti bolji, obećajem”

Bale: “Sljedeće godine ću biti bolji, obećajem”

Gareth Bale svjestan je kako može više od onoga što je pokazao ove sezone.

Gareth Bale/Getty Images

Velški ofenzivac Gareth Bale imao je protiv Juventusa podosta prigoda da svojoj momčadi pomogne izboriti finale Lige prvaka, no nastavio je s nedorečenim partijama i promašajima. Od toliko plaćenog igrača očekuje se da postiže pogotke i rješava utakmice, nezadovoljstvo navijača njegovim prezentacijama svakim je danom sve veće, a od tuda vjerojatno i tuga i razočaranje koje se moglo primijetiti na Baleovu licu tokom uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka.

“Jako sam razočaran, htjeli smo pobijediti i ući u finale, no očito nam nije bilo suđeno. Sljedeće godine ćemo pokušati ponovno”, najavio je. “Uvijek nastojimo postići što više golova, ali kao što sam već rekao – večeras nam valjda nije bilo suđeno. Juventus je odigrao dobro, zasluženo su pobijedili.”

Novinari također nisu propustili malo podbosti velškog napadača, pitavši ga koji ga je promašaj ponajviše isfrustrirao. Međutim, Bale je na to spremno odgovorio: “Kad sam pucao glavom pored vratnice… Mislim da sam lagano dodirnuo loptu, nisam je uspio zahvatiti na pravi način i bilo je to dosta razočaravajuće. No, takve se stvari događaju… Nismo ovo planirali, ali još uvijek gajimo nadu da možemo osvojiti prvenstvo. Borit ćemo se za to sve dok imamo bilo kakve matematičke šanse.”

Drugi dio sezone Bale, baš kao i Real, nisu odigrali na zadovoljavajućoj razini. Odmogle su i ozljede, fluktuacije u formi, nezadovoljstva navijača i priče o odlasku Carla Ancelottija.

“Imali smo uspona i padova, ali osobno smatram da sam dobro igrao. Nisam zabio previše pogodaka, no čini mi se da je igra bila u redu. U završetku sam malo ‘zahrđao’ i radit ću na ispravljanju tih nedostataka za iduću sezonu. Ono što te ne ubije, ojača te. Puno sam toga naučio i prenijet ću to na sljedeću godinu. Bit će mnogo bolja od ove, obećajem!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.