Balkan kup: Hrvatska nordijska reprezentacija na Mavrovu osvojila pet medalja

Balkan kup: Hrvatska nordijska reprezentacija na Mavrovu osvojila pet medalja

Edi Dadić sa zlatom i broncom, Vedrana Malec s dvije bronce i Andrej Burić s jednim trećim mjestom vratili su se s dvodnevnog natjecanja 51. Mavrovskog memorijala

Edi Dadić/Getty Images

Hrvatska nordijska reprezentacija odradila je odličan nastup na prvoj stanici ovogodišnjeg Balkan kupa u Mavrovu. Edi Dadić sa zlatom i broncom, Vedrana Malec s dvije bronce i Andrej Burić s jednim trećim mjestom vratili su se s dvodnevnog natjecanja 51. Mavrovskog memorijala.

Mavrovski memorijal bio je prva stanica ovogodišnjeg Balkan kupa, na kojem su hrvatski nordijci ponovno dokazali da su u samom vrhu. Oba dva dana natjecanje se odvijalo slobodnom tehnikom na 5 i 10 km.

Prvog dana kod muškaraca pobjedu je odnio natjecatelj iz Bugarske Andrej Gridin, ispred Milanka Petrovića iz Srbije i našeg Edi Dadića. Andrej Burić kao četvrti ostao je bez medalje za malenih 4.6 sekunde. Kod žena dvostruka pobjeda Bugarki (1. Grigorova-Burgova, 2. Malčeva) ispred naše Vedrane Malec. Nina Broznić bila je četvrta.

Drugog dana dečki su vozili samo 5 km gdje se najbolje snašao Edi Dadić i u izuzetno kratkoj utrci za muškarce pobijedio ispred Gridina i našeg Andreja Burića. Edi je pobjedom osvojio odličnih 46.00 FIS bodova, a Andrej 70.56 FIS bodova. Kod žena, isto na 5 km, Bugarke su zamijenile mjesta na prve dvije pozicije u odnosu na prvi dan. Pobjedila je Malčeva, druga je bila Grigorova-Burgova, a treća Vedrana Malec. Nina Broznić bila je ponovno četvrta. Vedrana je drugog dana ostvarila kao i dečki odlične FIS bodove (89.92 FIS bodova).

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.