Balotelli se ispričao Prandelliju i poručio da se neće odreći talijanskog državljanstva

Balotelli se ispričao Prandelliju i poručio da se neće odreći talijanskog državljanstva

'Mario je očajan i deprimiran, cijeli teret lošeg rezultata svaljen je na njegova leđa', poručio je Balotellijev menadžer Mino Raiola

Cesare Prandelli i Mario Balotelli/Getty Images

Najspominjaniji čovjek na Apeninima i dalje je Mario Balotelli. Čim je Italija izletjela sa Svjetskog prvenstva, mnogi su prst krivice usmjerili u 23-godišnjeg napadača za kojega postoji jednoglasan sud da se u Brazilu nije dovoljno trudio.

Balotellijev učinak na SP-u

Nastupi: 3

Minute: 209

Golovi: 1

Asistencije: 0

Udarci na gol/u okvir: 7/4

Načinjeni prekršaji: 8

Pretrpljeni prekršaji: 3

Žuti kartoni: 2

Ukupno dodavanja: 52

Točnost dodavanja: 65%

Pretrčano km: 20,8

Maksimalna brzina: 33,0 km/h

Nakon što se vratio u domovinu i nakon što cijelim letom od Brazila sa suigračima praktički nije progovorio ni riječ, Balotelli je u zračnoj luci prišao sad već bivšem izborniku Cesareu Prandelliju i priznao da se osjeća odgovornim za loš rezultat.

– Znam da sam kriv – uhvatile su kamere Balotellijeve riječi Prandelliju.

Njegov je menadžer Mino Raiola za Gazzettu rekao da je Balotelli „očajan i deprimiran“ jer „nije bio u mogućnosti predstaviti svoj talent u punom svjetlu“.

– Ali on barem nije nikoga prozivao. Pitam vas: koji je to talijanski igrač na SP-u odigrao u skladu s očekivanjima? Mario je, ako ništa drugo, pokazao dignitet. Ne zaboravite da je on taj koji je izabrao da će igrati za Italiju i još uvijek je ponosan na tu odluku – kazao je Raiola.

Opovrgnuo je spekulacije da će se Balotelli odreći talijanskog državljanstva, koje su se pojavile u javnosti nakon njegovog ogorčenog pisma objavljenog na Facebooku.

– Sve što mogu reći jest da se trenutno nalazi pod strašnim pritiskom. Cijeli teret talijanske reprezentacije svaljen je na njegova leđa. On možda reagira na nesvakidašnji način, ali uvjeravam vas da mu nije lako. Uvijek je bio entuzijastičan oko nastupanja za Italiju, za njega nema bolje stvari. Ali nije on taj koji odlučuje. Ako će se sljedeći izbornik voditi ovim kritikama, onda Marija možda ni neće zvati u reprezentaciju – zaključio je Balotellijev agent.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.