Barakude na Kantridi protiv SAD-a

Barakude na Kantridi protiv SAD-a

Hrvatski vaterpolisti u subotu na Kantridi dočekuju selekciju SAD-a...

Foto: HVS

Hrvatska seniorska vaterpolska reprezentacija uspješno je zaključila pripremni turnir za veliku završnicu Svjetske lige u Rimu te se promptno okreće drugom, domaćem dijelu priprema koji starta u subotu (20. lipnja) u Rijeci.

Barakude će se u prijateljskom ogledu suprotstaviti selekciji SAD-a (20.15 sati, ulaz slobodan), a jedina je briga izbornika Ivice Tucaka da se – nitko ne ozlijedi. Glavni je cilj, naime, upravo finale Svjetske lige jer će se pobjednik izravno plasirati na Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

“Utakmica protiv SAD-a na Kantridi još je jedna odlična stvar koja će nam sigurno pomoći u stjecanju forme i pripremi za najvažnije obveze koje nas očekuju. Turnir u Rimu u rezultatskom je smislu bio odličan – pobijedili smo Mađarsku, Italiju i SAD, no nije bio od neke prevelike važnosti. Poslužio je kao dobar indikator trenutačnog stanja jer nam sada slijede mnogo važniji ispiti u Bergamu”, apostrofirao je Tucak.

Izbornik će u Rijeci moći računati na sljedeći sastav: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Ante Vukičević, Damir Burić, Anđelo Šetka, Luka Bukić, Antonio Petković, Sandro Sukno, Andro Bušlje, Marko Macan, Paulo Obradović, Franko Geratović, Maro Joković i Fran Paškvalin, a u stručnom stožeru bit će i Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj te Damir Luketić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.