Barakude pobijedile i Francusku, Bergamo praktički osiguran

Barakude pobijedile i Francusku, Bergamo praktički osiguran

Hrvatski vaterpolisti ostvarili su i šestu pobjedu iz isto toliko nastupa te su jednom nogom već na završnom turniru Svjetske lige u talijanskom Bergamu...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija održala je obećanje i varaždinskim navijačima priredila dobru igru i – što je još važnije – pobjedu nad ekipom Francuske, koja ih je odvela na samo korak od plasmana na završnicu Svjetske lige u Bergamo (23. do 28. lipnja).

Barakude su zadržale vodeće mjesto na tablici i maksimalan učinak u skupini C, pobijedivši i u šestom susretu, i to unatoč tome što je izbornik Ivica Tucak na raspolaganju imao pomalo ‘krnji’ sastav, lišen nekoliko bitnih karika iz ‘prvoga izbora’ (Bošković, Bušlje, Obradović).

Nisu hrvatski vaterpolisti odigrali senzacionalnu utakmicu, bilo je to ipak ispod razine na koju su nas navikli, no obrambene rupe i nedovoljno korištenje napadačkih aduta nešto je što se može (i mora) ispraviti u tjednima koji slijede, pogotovo kad u bazen ponovno uskoče oporavljenici.

Konačan je rezultat na semaforu pokazivao 15:9, nešto više golova u hrvatskoj mreži no što je itko očekivao, kao i solidan broj neiskorištenih peteraca. Ponovno smo vidjeli nekoliko mladih snaga i vaterpolista ‘koji dolaze’ te na koncu možemo konstatirati kako će Hrvatska u dogledno vrijeme ipak ponovno biti onakva kakvu smo je navikli gledati.

HRVATSKA – FRANCUSKA 15:9 (4:1, 3:3, 2:3, 6:2)
Hrvatska: Pavić, Burić, Petković 1 (0), Lončar 1, Joković 6 (3), Buljubašić, Bukić 1, Vukičević, Sukno 3 (0+1), Dobud 2, Šetka 1, Macan, Bijač (9 obrana). Izbornik: Ivica Tucak.
Francuska: Garsau (11 obrana), Saudadier, Dino 1, Monneret 1, Blary 2, Vanpeperstrate, Peisson 1 (0), Izdinsky 1, Marzouki, Laversanne 1, J. Nastran, Camarasa 2, Moriame. Izbornik: Florian Bruzzo.
Peterci: Hrvatska 4-6, Francuska 0-1.
Osobne pogreške: Hrvatska 6, Francuska 18. Žuti karton: izbornik Tucak (24). Treća osobna pogreška: Saudadier (29), Laversanne (32).
Realizacija igrača više: Hrvatska 8-12 (66%), Francuska 3-5 (60%)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.