Barakude se u ‘krnjem’ sastavu spremaju za završnicu Svjetske lige

Barakude se u ‘krnjem’ sastavu spremaju za završnicu Svjetske lige

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije ima mnogo problema prije završnice Svjetske lige u Rimu...

Hrvatsku mušku vaterpolsku reprezentaciju od 11. do 15. lipnja u Rimu očekuje završnica Svjetske lige, a barakude će prije toga u talijanskoj prijestolnici odraditi i jaki pripremni turnir.

Ivica Tucak i njegovi izabranici prije putovanja na Čizmu okupit će se u Šibeniku, premda će biti poprilično hendikepirani brojnim ozljedama i bolestima koje su napali hrvatske vaterpoliste.

“Šibenik je mjesto gdje imamo zaista fantastične uvjete za rad – bazen, teretanu, smještaj; s te strane mogu biti jako zadovoljan”, kaže Tucak. “No, s druge strane – Dobud je suspendiran i još se čeka odluka Finine antidopinške agencije, Muslim je morao na hitnu operaciju koljena, Bukić ima visoku temperaturu, Obradović upalu uha… To su problemi s kojima se susrećemo, ali smo i na njih navikli proteklih godina”, požalio se.

Hrvatska je, tomu unatoč, jaka i motivirana, a cilj je – kao i uvijek – ići do kraja. “Naše su ambicije najviše postavljene: prvo nas čeka turnir Svjetske lige u Bergamu, na kojemu prvo mjesto donosi plasman na OI u Riju. Ako to ne ostvarimo odmah, predstoji i SP kao glavno natjecanje ove godine, a tamo bismo trebali sigurno biti kompletniji i jači”, rekao je Tucak za portal šibenik.in.

Svjetsko vaterpolsko prvenstvo ove se godine održava u ruskom Kazanu u srpnju i kolovozu, a barakude će prije toga sigurno odraditi jednu prijateljsku utakmicu protiv dobrih poznanika iz Crne Gore, popularnih ajkula.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.