Barbara Matić za HR: Naslov svjetske prvakinje lijepa je uspomena i oproštaj od juniorskog staža

Barbara Matić za HR: Naslov svjetske prvakinje lijepa je uspomena i oproštaj od juniorskog staža

- Već u četvrtfinalu izbacila sam svoju najtežu protivnicu. Radi se o nizozemskoj reprezentativki, Sanne Van Dijke, kaže Barbara

Barbara Matić/www.judo.hr

Još jedna hrvatska reprezentativka okitila se naslovom svjetske prvakinje! Judašica Barbara Matić sve je poznatije lice sportskih medija, poznata po svojim brojnim medaljama, i to sve češće zlatnim. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u sunčanom Miamiju, Barbara je obranila prošlogodišnju zlatnu medalju i time postala dvostruka svjetska prvakinja. Ponos hrvatskog juda za Hrvatsku reprezentacija kaže:

– Mogu reći da sam stvarno sretna i ponosna na medalju sa Svjetskog prvenstva jer sam time potvrdila svoje mjesto na tronu i time postala dvostruka svjetska prvakinja. Čini mi se da dosad nitko u juniorskoj kategoriji nije uspio dva puta za redom zadržati ovaj naslov. Također mogu naglasiti kako mi ovo ne stvara pritisak, već je to lijepa uspomena i savršen način da završim jednu etapu svog života. Naime, sada prelazim u seniore pa je ovo bilo moje zadnje natjecanje u ovoj kategoriji. Veselim se novim i ozbiljnijim i izazovima, kaže Barbara.

Hrvatska rerpezentativka dominirala je cijelim natjecanjem i tako u finalu savladala britanku Ebony Drysdale Daley. Borba u četvrtfinalu slovi kao najteža, a nju je vodila protiv nizozemske predstavnice od koje je izgubila u finalu Europskog prvenstva odlukom sudaca.

– Radi se o nizozemskoj reprezentativki, Sanne Van Dijke. Ovaj put sam uspjela ostati smirena i kao što sami znate, rezultiralo je pobjedom te sam već u četvrtfinalu  izbacila svoju najtežu protivnicu. Najviše mi je pomogao moj trener Vladimir Preradović koji je sa mnom pregledao snimke borbi i s kojim sam promjenila svoju taktiku, koja je eto, urodila plodom.

Kako si provodila svoje slobodno vrijeme U SAD-u?

– U Sjedinjene Američke Države stigli smo u utorak te dok su se održavale borbe i nisam uspjela puno razgledavati. Dani su uglavnom prolazili u treninzima i turnirima. Bilo je vrlo zanimljivo i lijepo mi je da smo se svi natjecatelji zajedno družili. Miami sam vidjela tek kad je prvenstvo završilo jer sam ostala na jednom kratkom godišnjem odmoru. Miami kao grad mi se svidio, ali naše more mi je ipak draže. Prava sam dalmatinka pa volim svoj bor i kamen, pijesak mi baš i nije drag. Sada sam u Splitu gdje počinju treninzi, predavanja na fakultetu i nove obveze.

Koji su planovi za dalje?

– Ovo je bio zadnji turnir ove godine, imam kratku pauzu od natjecanja da se odmorim i zaliječim ozljede. Također me jedan njemački klub Speyer pozvao da za njih sudjelujem u borbama Bundeslige, to je jedino što me čeka u skorije vrijeme, zaključila je Barbara Matić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.