Barcelona dobila novog sportskog direktora

Barcelona dobila novog sportskog direktora

Ariedo Braida novi je sportski direktor Barcelone, odnosno glavni i odgovorni čovjek zadužen za internacionalne transfere...

Nogometaši Barcelone slave gol protiv Ajaxa/Getty Images

Nakon otkazivanja suradnje Andoniju Zubizaretti, zahtjevna i pomalo nezahvalna pozicija (internacionalnog) sportskog direktora Barcelone pripala je bivšem direktoru Milana Ariedu Braidi, službeno je potvrđeno iz katalonskoga kluba.

Braida je u četvrtak stavio i paraf na ugovor klubu s Nou Campa, a predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu medijima je potvrdio kako će jedna od prvih važnih uloga novog sportskog direktora biti pripremanje sljedeće natjecateljske sezone.

“Uvjeren sam da će Braida oformiti odlično partnerstvo s Carlesom Rexachom, a uz njih će za pripremu sljedeće sezone biti zaduženi još i Jordi Mestre i Javiers Bordas”, kazao je prvi čovjek Barce.

U posebna Braidina zaduženja ubrajat će se i međunarodni transferi igrača, s kojima Katalonci već neko vrijeme muku muče sa stajališta pravnog legitimiteta. Braida je posljednji posao odrađivao u Milanu, gdje je u svom drugom mandatu od 2002. do prosinca 2013. također obnašao dužnost sportskog direktora. Prvi je put na to mjesto sjeo 1986. godine.

“Braida je stigao i trenutačno se privikava na novi dom, a već smo i odradili nekoliko zajedničkih večera tokom kojih sam ga detaljno upoznavao sa situacijom u klubu”, istaknuo je savjetnik Uprave kluba Carles Rexach. “On je čovjek koji mnogo zna o međunarodnom nogometu i sjajan je dodatak Barceloni. Od Argentine do Brazila, nikada nije izgubio poznanstva i prijateljstva s bitnim ljudima s kojima je dolazio u dodir.”

Točniji bi opis Braidove glavne zadaće mogao glasiti i “član tehničke komisije zadužene za transfere”, a Barcelona se na takav potez odlučila prvenstveno ponukana nedavnom dvanaestmjesečnom zabranom kupovine igrača zbog otkrivenih nepravilnosti u pojedinim transferima.

“Rexach poznaje ustroj kluba, momčad i Akademiju, dok je Braida ugledno ime u nogometnom svijetu. Zna mnogo ljudi, a iza njega je i niz sjajno odrađenih poslova. Vjerujem kako će biti tandem iz snova”, zaključio je Barcelonin predsjednik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.