Barcelona izigrana: Gubi Neymara, a njegovom ocu mora isplatiti milijunski bonus za lojalnost

Barcelona izigrana: Gubi Neymara, a njegovom ocu mora isplatiti milijunski bonus za lojalnost

Foto: Ron Gfx/Twitter

Transfer Neymara iz Barcelone u redove PSG-a je samo pitanje dana nakon što je francuski klub od Pariza već zatražio mjesto na kojem će predstaviti svoje najnovije pojačanje. Već smo pisali kako će PSG uz pomoć Katra izigrati UEFA-in financijski fair-play, a sada na vidjelo izlaze detalji Neymarovog ugovora kojeg je imao sklopljenog s Barcelonom.

Naime, jedini razlog zašto sjajni Brazilac već nije igrač PSG-a leži u činjenici što Neymarov otac želi potpuno izmusti njegovog sadašnjeg poslodavca. Prema dogovoru kojeg je Barcelona napravila kod transfera Neymara iz Santosa, njegovom ocu je pripalo 40 milijuna eura zbog toga jer je nagovorio sina na prelazak u Barcelonu. Budući da je igrač pod velikim utjecajem oca, Barcelona se prošle godine okrenula Neymaru Sr. da zaustavi prelazak sina u PSG, a potonji je na to pristao za iznos od 50 milijuna eura, odnosno tzv. nagradu za lojalnost.

Neymar je tada ostao u Barceloni, a Neymar Sr. je inaksirao 24 milijuna eura. Druga rata od ukupnog iznosa je trebala biti isplaćena do današnjeg dana, a upravo zato Neymar još nije postao igrač PSG-a. Priča puna ironije će dobiti konačni završetak nakon što Barcelona isplati Neymarovom ocu 26 milijuna eura za ‘vjernost’, a igrač bi potom odmah aktivirao prijelaz u PSG po unaprijed dogovorenim uvjetima.

Zanimljivost u cijeloj priči predstavlja činjenica kako je Neymar Sr. zapravo plaćeniji od najveće zvijezde kluba Lionela Messija, ako uspoređujemo čistu plaću koju Argentinac dobiva. Messi je tako u četiri godine dobio oko 75 milijuna eura na ime plaće, a Neymarov otac će u istom razdoblju zaraditi čak 90 milijuna eura. Barcelona je tako svjesno postala taoc obitelji Neymar zbog velike želje da pretekne Real u potpisu Neymara kada je 2013. godine odlazio iz Santosa, a čini se kako je iznimno skupo platila privilegiju da u svojim redovima u ove četiri godine ima brazilskog asa.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.