Barcelona Messiju dala sve: Argentinac potpisao nestvarni novi ugovor

Barcelona Messiju dala sve: Argentinac potpisao nestvarni novi ugovor

Foto: La Liga / Facebook

Barcelona nije pretjerano aktivna na tržištu igrača, no navedeno ponašanje španjolskog kluba se povezuje s činjenicom kako su svi napori čelnika Barcelone bili usmjereni prema jednom cilju: zadržanju Lionela Messija u Barceloni u narednim godinama.

Upravo takav dogovor su postigli Barcelona i 30-godišnji Argentinac, po kojem će Messi ostati u Barceloni do 2021. godine, odnosno do kraja nogometne karijere. Za takvu privilegiju Barcelona je Argentincu morala ponuditi nestvarni ugovor i upravo je jedan takav potpisao Messi. Naime, Messi će po novom ugovoru zarađivati 570.000 eura tjedno, a u ugovoru će mu stajati klauzula od 300 milijuna eura koju će morati platiti zainteresirani klubovi pri dovođenju argentinskog čarobnjaka. Kao bonus za potpis ugovora Messi je dobio 25 milijuna eura od kluba, a takav odnos Barcelona nije imala prema niti jednom igraču.

Messi je u Barceloni od 2001. godine kada je omladinsku akademiju Newell’sa zamijenio onom Barcelone, a debi za seniorsku ekipu Barcelone je doživio 2004. godine. Od tada je postao simbol kluba, a na putu prema zvijezdama osvojio je osam domaćih prvenstva, četiri Lige prvaka i čak pet Zlatnih lopti. Uz navedeno postao je najbolji strijelac u povijesti kluba s nestvarnih 507 golova u 583 nastupa.

Štoviše, Messi je postao prvi igrač Barcelone koji je doveo pod znak upitnika slavni slogan ‘Mes que un club’, kako navijači Barcelone tepaju voljenom klubu. Zaista, Messi je novim ugovorom postao više od kluba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.