Barcelona na nogama: Ramos saznao kaznu za pogibeljan start na Messiju

Barcelona na nogama: Ramos saznao kaznu za pogibeljan start na Messiju

Foto: Deportes.elpais.com

Rivalstvo Barcelone i Reala je povijesno, no u novije vrijeme poprima sasvim nove konture. Nakon što su navijači Reala praktički već slavili novi naslov, na Santiago Bernabeu se ukazao Lionel Messi, koji je uz pomoć hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića zadao težak poraz Realovim ambicijama. Do kraja prvenstva ima još jako puno teških utakmica, rivali su bodovno izjednačeni, ali Real ima utakmicu manje. No, potez koji je, između ostalih, obilježio El Clasico je bio onaj Sergija Ramosa. Pritom kapetan Reala i stup španjolske reprezentacije nije pokazao da je najopasniji igrač iz prekida na svijetu, kao što to često zna raditi, već je pogibeljnim startom na Messiju pokazao onu svoju tamnu stranu koja također nerijetko zna izaći na svjetlo.

Danas je Španjolski nogometni savez donio odluku o kazni za Ramosa, a ova presuda će sigurno uzburkati nove duhove u španjolskoj La Ligi. Naime, Ramos je kažnjen samo jednom utakmicom neigranja za start ne Messiju, dok uopće nisu niti prijavljene gestikulacije koje je Ramos pokazivao prema suigraču iz reprezentacije Piqueu, ali puno bitnije i prema sucu utakmice Hernandezu.

Time rečeno, Real će biti bez kapetana samo u današnjem ogledu protiv Deportiva, a Ramos se na teren vraća već za vikend u okršaju s Valencijom. Navedeno je razbjesnilo navijače Barcelone, koji su slučaj Ramos gledali kroz prizmu slučaja Neymar. Podsjetimo Brazilac je zbog ironičnog pljeskanja sucu nakon dodjeljivanja drugog žutog kartona dobio čak tri utakmice kazne, zbog kojih je i propustio El Clasico, te ponovno iz Barcelone dolaze optužbe kako se favorizira Real. Bilo kako bilo, očekuje nas iznimno uzbudljiv rasplet španjolskog prvenstva, a presuda Ramosu je samo dio uobičajenog folklora koji je često vidljiv u španjolskom nogometu, kojim se samo još više rasplamsava rivalitet između ova dva kluba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.