Barcelona pred finale!

Barcelona pred finale!

Foto: HJS

Peti je dan prvenstva, iza nas je planiranih osam jedrenja, vrijeme u Barceloni dozvolilo je točno pola. Organizator je uspio dati četiri jedrenja po promjenjivim uvjetima i namučio se zajedno sa jedriličarima proteklih dana, dok jučer nisu uspjeli dati ni jedno jedrenje.

“Nakon četiri jedrenja još nemamo pravu sliku pozicija koje vode u sutrašnje finalno jedrenje (medal race), a koja će biti puno jasnija nakon pete regate i odbacivanja bodova najlošijeg jedrenja. S druge strane ako vrijeme posluži, organizator će sigurno ići na maksimalna tri jedrenja danas što bi značilo još puno bodova u igri pa su sve karte otvorene, mada prognoza vremena baš i ne obećava puno”, rekli su iz hrvatske jedriličaske reprezentacije.

Milan Vujasinović ugodno nas je iznenadio prva dva dana natjecanja držeći čeonu poziciju nakon tri jedrenja, ali se trećeg dana u četvrtom jedrenju sa 44 ulaskom spustio na 5. mjesto. Gledajući u ovom momentu, Milan je nakon odbacivanja jedne regate, najbolje rangirani jedriličar na EP (ulasci 1,4,2,44). Dva su dana pred nama, moguća 4 jedrenja (3 + medal race), od kojih svako može odlučiti o medalji, puno je kombinacija i najvažnije je sačuvati hladnu glavu.

Ivan Kljaković Gašpić je na 20. poziciji (21,16,5,48), Nenad Bugarin 28. (6,41,25,39) i Josip Olujić 40. (20,27, DNF,12).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.