Barcelona u Katru gubi Neymara: Brazilac postaje najskuplji nogometaš u povijesti

Barcelona u Katru gubi Neymara: Brazilac postaje najskuplji nogometaš u povijesti

Foto: Getty Images

Čini se kako je sapunica oko prelaska Neymara u PSG završena priča, te se u narednim satima očekuje da će Brazilac u Katru proći liječnički pregled i formalizirati prelazak iz Barcelone u PSG za 222 milijuna eura.

Time će naravno 25-godišnji Brazilac postati najskuplji igrač u povijesti nogometa, a PSG će morati aktivirati njegovu otkupnu klauzulu kako bi igrač preselio u Pariz. Postavlja se pitanje UEFA-og financijskog fair-playa, no PSG i Neymar su pronašli model kako zaobići pravila. Budući da je jasno kako PSG ne može jednostavno platiti Barceloni toliku svotu novaca, pa u igru ulaze katarski vlasnici PSG-a i sama država Katar.

Prema informacijama koje su danas izašle na vidjelo Neymar će sam otkupiti svoj ugovor s Barcelonom, na način da će za ispisnicu iz Barcelone klubu proslijediti iznos od 222 milijuna eura. Nakon toga će kao slobodan igrač prijeći u redove francuskog doprvaka PSG-a. S pravom se postavlja pitanje od kud Neymaru 222 milijuna eura, a odgovor leži u podatku da će Brazilac biti proglašen ambasadorom nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Katru i za tu ulogu će dobiti honorar od 222 milijuna eura. Budući da su država Katar i PSG praktički jedno te isto, jer je vlasnik PSG-a najveći čovjek od povjerenja katarskog vladara, ovim zaobilaženjem pravila Katar će izravno omogućiti PSG-u da potpiše Neymara bez da prekrši UEFA-in fair-play.

Vijest o liječničkom pregledu Neymara koji je zakazan za večernje sate današnjeg dana je potvrdila službena novina Katra stoga se informacije smatraju pouzdanima, a igrač se navodno već oprostio od suigrača Barcelone i spreman je napustiti Kataloniju i otići u Pariz. Igračeva plaća se nigdje ne spominje, no vrlo vjerojatno će PSG učiniti Neymara najbolje plaćenim igračem svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.