Barcin predsjednik za ‘slučaj Neymar’ optužuje preminulog Vilanovu

Barcin predsjednik za ‘slučaj Neymar’ optužuje preminulog Vilanovu

Čelni čovjek Barcelone, čini se, pomalo se pogubio te pred sudom za malverzacije u transferu Neymara okrivio - Tita Vilanovu...

Neymar u suzama pred novinarima/Getty Images

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu na suđenju je u slučaju transfera brazilskog napadača Neymara krivnju za ‘sporne radnje’ svalio na preminulog trenera blaugrane Tita Vilanovu.

Video isječak sa svjedočenja na visokom sudu na svojim je stranicama objavila katalonska radijska postaja Cadena Ser. “Razgovarali smo s tadašnjim trenerom Vilanovom, koji je tražio da ubrzamo Neymarov transfer za godinu dana budući da momčadi nedostaje jedan takav igrač. Tito je, dakle, želio transfer pogurati 2013, premda smo igrača planirali dovesti na ljeto iduće godine”, izjavio je Bartomeu.

“Neymarova obitelj namjeravala ga je pustiti tek nakon SP-a u domovini, no mi smo htjeli ispuniti zahtjev našeg stratega. Sandro Rosell imao je vrlo dobar odnos s njegovim ocem – razgovarao je s njim u lipnju i dogovor o transferu na koncu postigao 365 dana prije originalno planiranog.”

Bartomeu je pojasnio kako je Vilanova htio pojačati i napad i obranu te je stoga zatražio dovođenje jednog stopera i jednog napadača. “Trenera ne zanima koliko tko košta, rekao je da ima samo jednog dominantnog igrača (Messija) te da više ne može računati na Davida Villu. Rekao je: ‘Želim da prodate Villu i dovedete Neymara. Ako on ne može doći, morat ćemo nastaviti s Davidom jer ima još godinu dana ugovora’. Takve smo zahtjeve prihvatili – bila je to veljača 2013. godine, još dok je bio na kemoterapiji u New Yorku.”

Problem je, dakle, barem ako je vjerovati Bartomeu, isprovocirao preminuli strateg, budući da je ubrzanje transfera koštalo ‘dodatnih’ 42 milijuna eura. No, potpuno je pritom nejasno na koji se točno način Barca time želi opravdati, budući da sud prvenstveno zanima zašto cijena transfera vlastima nije bila prikazana kako je to propisano zakonom, a za što Vilanova nikako ne može snositi krivicu…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.