Bašić: “Dobra priprema za Mali, treba izvući maksimum”

Bašić: “Dobra priprema za Mali, treba izvući maksimum”

Hrvatski izbornik zna što treba napraviti za četvrtfinale SP-a protiv Malija...

Dario Bašić/Foto: HNS

Mladi hrvatski nogometaš u nedjelju u 23 sata po hrvatskom vremenu istrčat će na teren u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrača do 17 godina, a s druge strane terena bit će im neugodna i fizički jaka selekcija Malija.

Hrvatski kadeti fantastičnom su igrom protiv Njemačke izborili daljnje natjecanje u Čileu i eventualnu borbu za medalje, no jasno je kako protiv prvaka Afrike neće biti nimalo lako.

Dario Bašić ovim je uspjehom već upisao svoje ime u povijesne sportske knjige Lijepe naše, ali na tome ne planira stati. Postao je, naime, Bašić prvi izbornik poslije Miroslava Ćire Blaževića koji se s reprezentacijom plasirao barem u četvrtfinale nekog velikog natjecanja.

“Uspjeli smo pobijediti najtežeg protivnika kojega je ova generacija do sada imala. Njemačka je kvalitetna, vrhunski organizirana i disciplinirana, ali naši su igrači napravili sve što smo se u analizama i dogovorili. Sad moramo ostati staloženi jer je Mali snažna ekipa. Treba ponovno napraviti dobru pripremu te pokušati izvuči maksimum iz sebe da prođemo i ovu prepreku”, smiren je i oprezan hrvatski izbornik.

“Gledajući njihove utakmice u grupnoj fazi, kao i pobjedu nad Sjevernom Korejom u osmini finala, možemo zaključiti da se radi o izuzetno snažnom protivniku koji je po fizičkoj snazi, visini, motorici i izdržljivosti jako sličan Nigeriji. Također, pokazao je i dobru razinu organiziranosti u obrani, a na njihovu visoku kvalitetu uostalom ukazuje i kontinentalni uspjeh”, analizira Bašić.

“Mi ćemo opet morati biti maksimalni, poštovani osnovne nogometne principe na terenu te biti jednostavni, mirni i koncentrirani – u svakom trenutku na 120 posto. Tada možemo očekivati pozitivne stvari”, otkrio je recept za uspjeh.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.