Bašić: “Imamo snagu i moć za prolazak u polufinale”

Bašić: “Imamo snagu i moć za prolazak u polufinale”

Hrvatska U17 reprezentacija u četvrtfinalu se susreće s Belgijom...

{$alt}
http://hns-cff.hr/ foto: Drago Sopta

Hrvatska reprezentacija do 17 godina starosti maksimalno je uspješno odradila utakmice po skupini Europskog prvenstva u Bugarskoj i u četvrtfinalu kao napete puške čekaju Belgiju.

Izabranici Darija Bašića ostvarili su dvije početne pobjede protiv Bugarske i Austrije (2:0, 1:0), a u revijalnom ogledu protiv Španjolaca u kombiniranom su sastavu odigrali neriješeno (0:0).

“Pokazali smo da se možemo nositi i s najboljima u Europi. Jedan od ciljeva bio je i sačuvati igrače od manjih ozljeda, a s obzirom na širok fond dobrih igrača dali smo priliku i nekima koji su do sada manje igrali, kako bi i oni dali svoj doprinos. To se pokazalo kao dobro i kvalitetno rješenje, posebno su dobro odradili posao u fazi obrane”, kazao je izbornik Bašić.

“Španjolska je imala samo neke manje prilike, uglavnom zbog naših grešaka. Mogli smo riješiti utakmicu i u svoju korist, ali ostvarili smo cilj da ne primimo pogodak”, zakljućio je.

Sljedeća je na redu – Belgija. “Belgija je kvalitetna, jaka momčad, koja je protiv Njemačke dokazala da zna i sa suparnicima iz samog vrha europskog nogometa. Imaju disciplinu u igri i nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca koji svakome mogu stvoriti probleme. Dobro ćemo se pripremiti i smatram da s obzirom na našu kvalitetu, formu i trenutačno stanje igrača imamo snagu i moć proći u polufinale.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.