Bašić: “Ovo je pobjeda generacije”

Bašić: “Ovo je pobjeda generacije”

Hrvatski izbornik nije mogao sakriti sreću poslije velike pobjede nad Njemačkom...

{$alt}
http://hns-cff.hr/ foto: Drago Sopta

Izbornik hrvatske kadetske reprezentacije Dario Bašić postao je tek drugi Hrvat, poslije Miroslava Ćire Blaževića, kojemu je pošlo za rukom izboriti četvrtfinale nekog velikog natjecanja. Kockasti su fantastičnom predstavom protiv Njemačke ‘zaludjeli’ hrvatsku sportsku javnost i na se svrnuli mnoge poglede, a Bašić kao najveći dobitak apostrofira – momčadsku igru i uigranost reprezentativaca koji većinom pristižu iz zagrebačkog Dinama.

“Imali smo u pojedinim etapama utakmice određenih problema s njihovim igračima, osobito napadačima, ali moram pohvaliti čitavu ekipu. Pobijedila je momčadska igra, kolektiv, a posebno me veseli što smo počeli razmišljati u oba smjera, dakle – i u fazi obrane. Upravo nam je to dalo slobodu u napadu”, kaže Bašić.

Trijumf nad europskim viceprvakom (2:0) i četvrtfinale svjetske smotre, gdje ih čeka Mali, definitivno je najveći uspjeh ove generacije. “Pobijedili smo zasigurno najtežeg protivnika kojega je imala ova generacija. Njemačka je kvalitetna, disciplinirana i vrhunski organizirana, ali mi smo reagirali na najbolji mogući način i držali se svega što smo dogovorili poslije analiza”, prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Slijedi pomalo ‘egzotični’ Mali, ali opuštanja i pretjeranog slavlja – obećava Bašić – neće biti. “Presretni smo zbog velike pobjede, polako se vraća i isplaćuje energija koju su uložili svi igrači, no moramo ostati staloženi jer nas čeka četvrtzavršnica i novi snažan protivnik. Opet ćemo napraviti dobru pripremu, pokušati izvući maksimum te se pokazati u najboljem mogućem svjetlu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.