Bašić: “Presretan sam, postigli smo uspjeh generacije”

Bašić: “Presretan sam, postigli smo uspjeh generacije”

Hrvatski izbornik nije skrivao oduševljenje poslije pobjede nad Italijom i plasmana na Svjetsko prvenstvo...

Hrvatska U17 reprezentacija/Foto: Uefa Sportsfile

Hrvatska kadetska reprezentacija uspjela je pobijediti Italiju u odlučujućoj utakmici Europskog prvenstva u Bugarskoj i na taj način izboriti nastup na svjetskoj smotri u Čileu.

Dario Bašić i njegovi izabranici spasili su obraz poslije fantastičnog nastupa u skupini i posljedičnog ‘kiksa’ kontra Belgije, ostvarivši ujedno i cilj koji je pred njih bio postavljen – vađenje vize za prvenstvo koje je na rasporedu krajem listopada ove godine.

“Talijani su uvijek neugodni, nije bilo lako, pogotovo jer je ova generacija u prijašnjim susretima ubilježila dva poraza”, kazao je Bašić za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

“Pod takvim psihološkim pritiskom, kao i pritiskom poraza od Belgije – s obzirom da smo bili bolji u toj utakmici – nije se bilo lako vratiti”, istaknuo je izbornik. “No, dečki su odradili zaista vrhunsku utakmicu. Rezultat je na koncu mogao biti i uvjerljiviji. Italija je bila čvrsta i kompaktna, ali uspjeli smo odgovoriti na sve njihove udare i akcije na najbolji mogući način.”

Sada već kreće priprema za SP. “Presretan sam i mogu samo čestitati igračima, njihovim trenerima u klubovima i svim roditeljima koji su bili s nama. Svi zajedno dali smo jednu veliku žrtvu kako bismo napravili rezultat generacije, a to je upravo odlazak na Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Bašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.